Άρθρο του Προέδρου του ΕΛΑΜ που δημοσιεύθηκε στη Κυριακάτικη “ΣΗΜΕΡΙΝΗ”

Πατριώτες κατά Διεθνιστών

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αν και μίλησε για διάφορα ζητήματα που ταλανίζουν την διεθνή σκηνή αυτό το διάστημα, όπως του Ιράν και της Βενεζουέλας, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε ένα συγκεκριμένο απόσπασμα το οποίο πιστεύω πως πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλα τα ελεύθερα Έθνη.

Λέει λοιπόν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ: «Αν θέλετε ειρήνη, αγαπάτε το έθνος σας. Οι σοφοί ηγέτες βάζουν πάντα το καλό του δικού τους λαού και της χώρας τους πρώτα. Το μέλλον δεν ανήκει στους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης. Το μέλλον ανήκει στους πατριώτες. Το μέλλον ανήκει σε κυρίαρχα και ανεξάρτητα έθνη, τα οποία προστατεύουν τους πολίτες τους, σέβονται τους γείτονές τους και τιμούν τις διαφορές που κάνουν κάθε χώρα ξεχωριστή και μοναδική.»

Τα πιο πάνω λόγια αντικατοπτρίζουν πλήρως τις απόψεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και της ιδεολογίας που πρεσβεύει.

Από το 2008, όταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο βρισκόταν στα σπάργανα, γνώμονας για όλες τις ενέργειές μας ήταν το συμφέρον του ελληνισμού της Κύπρου. Θέλουμε ειρήνη, προφανώς, αλλά όχι μια ειρήνη η οποία επιβάλλεται από τον Τούρκο κατακτητή με την βία των όπλων. Για αυτό το λόγο άλλωστε είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο απαιτεί την αύξηση της ισχύς μας, ως Κυπριακής Δημοκρατίας, για να μπορούμε να σταθούμε με αξιώσεις στο δύσκολο γεωπολιτικά περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου.

Κάναμε ξεκάθαρο σε όλους πως το ΕΛΑΜ βρίσκεται απέναντι σε όσους απεργάζονται, μέσω της παγκοσμιοποίησης, την απεθνικοποίηση των κρατών και την αντικατάστασή τους από απρόσωπους υπερκρατικούς οργανισμούς. Ήρθαμε σε «σύγκρουση» με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των σύγχρονων δουλεμπόρων-διακινητών, οι οποίοι είχαν στήσει ένα παιχνίδι πολλών χιλιάδων ευρώ, με την «βιομηχανία δημιουργίας πολιτικών προσφύγων». Ήρθαμε σε «σύγκρουση» με ΜΚΟ οι οποίες στήριζαν και στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση και την κατάργηση των Εθνών-Κρατών, με την ανεξέλεγκτη είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που μας έχουν αποκαλέσει φασίστες, ρατσιστές και άλλα κοσμητικά επίθετα όλοι όσοι έχουν βρεθεί απέναντί μας…

Σήμερα, λοιπόν, βρισκόμαστε σε μια νέα καμπή για το εθνικό μας θέμα. Η διεθνής κοινότητα πιέζει για μια λύση, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα για να διασφαλίσει τα τετελεσμένα στο έδαφος και εσχάτως τα τετελεσμένα που επιχειρεί να προκαλέσει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όσοι προσέξουν την τουρκική ρητορική θα κατανοήσουν πως η τουρκική πλευρά μιλάει και αυτή για «ειρήνη, συνεργασία και πολιτική ισότητα» στην Κύπρο. Επίσης δεν θέλουν επ’ ουδενί λόγω να αφεθεί ο ορυκτός πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ στα χέρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς τα κέρδη από την εξόρυξή του μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το γεωπολιτικό έρεισμα της Τουρκίας στο νησί και τον μελλοντικό εξοβελισμό της.

Για το λόγο αυτό οι χειρισμοί από την πλευρά μας πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Η ευκαιρία που μας έχει δοθεί με την ανακάλυψη των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων, είναι ιστορικής σημασίας.

Πρέπει λοιπόν να βάλουμε πρώτα και πάνω από όλα το καλό του λαού μας και του έθνους μας. Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να αποδεχθούμε οποιαδήποτε διαδικασία ή λύση, η οποία θα θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως κυπριακός ελληνισμός. Ως Εθνικό και Πατριωτικό κίνημα το ΕΛΑΜ θα σταθεί στο ύψος του όπως έκανε τα τελευταία έντεκα χρόνια, αγωνιζόμενο για μια Κύπρο ελεύθερη, στην οποία ο λαός της θα ζει με αξιοπρέπεια και ευημερία.

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)
Βουλευτής Λευκωσίας