Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στο ΡΙΚ σχετικά με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, όπου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατόπιν συνεδρίας του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όπως υπογράμμισε, η Παράταξή μας έχει αποστείλει μια σειρά από θέματα στην κυβέρνηση για επαναξιολόγηση, αλλά και μια σειρά από τροπολογίες που θα εξεταστούν από την ολομέλεια της Βουλής.

Σημασία στον κρατικό προϋπολογισμό είναι να κερδίσουμε ουσιαστικά πράγματα για την κοινωνία και τον λαό, ανέφερε ο κ. Χρίστου, όπως για παράδειγμα το θέμα των εκποιήσεων, που μετά από τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, φαίνεται να παίρνει παράταση. Το ΕΛΑΜ από τη πρώτη στιγμή μέσα από προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει, αλλά και με τη δυναμική του παρουσία σε εκποιήσεις, έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης των συμπολιτών μας.

Ο κ. Χρίστου ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως οι Βουλευτές του ΕΛΑΜ δεν πρόκειται να ψηφίσουν κονδύλια και δαπάνες που προορίζονται για δήθεν αιτητές ασύλου, υπερπρονόμια τουρκοκυπρίων (δωρεάν φοίτηση σε ιδιωτικά σχολεία) και άλλα.

Όπως τόνισε εμφατικά ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, από τη στιγμή που συμπατριώτες βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας, από τη στιγμή που περιουσίες του λαού εκποιούνται από τραπεζικά ιδρύματα, από τη στιγμή που συμπατριώτες μας είναι άστεγοι, προέχει η στήριξη στον λαό μας και όχι στους παράνομους μετανάστες.

Ένα ακόμη θέμα που το ΕΛΑΜ θέτει επί τάπητος εδώ και χρόνια είναι η αύξηση των δαπανών για την αμυντική θωράκιση, κάτι που με ευχαρίστηση βλέπουμε να υλοποιείται, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των Επιτελείων της Εθνικής Φρουράς.