Στόχος μας, ως ΕΛΑΜ, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των ποσοστών μας την πρώτη Κυπριακή των Προεδρικών εκλογών στις 5 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε μεγαλύτερος μοχλός πίεσης στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει την δεύτερη Κυριακή, όποια και αν είναι αυτή, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Κάπιταλ.

Σημασία δεν έχει η πρώτη Κυριακή των εκλογών, συμπλήρωσε, αλλά ποια θα είναι η διακυβέρνηση του τόπου από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει την δεύτερη Κυριακή, και πως θα διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών.

Όπως:

Το Κυπριακό, κανείς από τους «τρεις επικρατέστερους υποψηφίους των δημοσκοπήσεων», δεν έχει απεγκλωβιστεί από την λύση Δ.Δ.Ο, επιβάλλεται κατ’ εμάς αλλαγή στρατηγικής, αφού οι μέχρι σήμερα συνομιλίες δεν οδήγησαν πουθενά, και για το ΕΛΑΜ μόνη λύση αποτελεί αυτή του ενιαίου κράτους, που είναι και η μόνη που θα μπορέσει να διασφαλίσει την επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου.

Για το μεταναστευτικό: δυστυχώς το ΕΛΑΜ επιβεβαιώνεται για όλα όσα προειδοποιούσε χρόνια πριν με την εξέλιξη του μεταναστευτικού προβλήματος, και εισηγούμαστε τερματισμό της επιδοματικής πολιτικής εις βάρος συμπατριωτών μας, όπως και τερματισμό νέων μεταναστευτικών ροών. Επιβάλλονται, συμπλήρωσε ο Χρίστος Χρίστου, άμεσες απελάσεις και πρέπει παράλληλα να δούμε και το μέγα θέμα της διαχείρισης των υφιστάμενων παράνομων μεταναστών στον τόπο μας. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή ένωση σε μεταναστευτικές ροές, τόσες που έχουν ξεπεράσει το 6% του πληθυσμού του νησιού μας. Οι ροές αυτές συνεχίζονται, την ίδια ώρα που η ακρίβεια γονάτισε τους συμπατριώτες μας, και τα έξοδα κάθε νοικοκυριού αυξήθηκαν.

Ο Χρίστος Χρίστου τόνισε πως επιβάλλεται πραγματική και σωστή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των αρμοδίων, συμπεριλαμβανομένων των γονέων και των ίδιων των παιδιών. Με το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης (αν γινόταν σωστά και αν είχαμε επαρκή ενημέρωση), δεν ταχθήκαμε εναντίον, απάντησε σε ερώτηση. Ταχθήκαμε και τασσόμαστε όμως ενάντια στην επίθεση απέναντι στον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας. Με όλα αυτά έχει άμεση σχέση η προώθηση της αλλαγής ταυτότητας αλλαγής φύλου στα 16. Είναι όλα ένας συνδυασμός μιας προσπάθειας για επιβολή της διαφορετικότητας και όχι αποδοχής της. Στοχοποιούν δυστυχώς κάποιοι κύκλοι και κόμματα, την νέα γενιά.

Συνεχίζοντας και σχολιάζοντας γενικότερα την εισήγηση του για τα τετράμηνα στα σχολεία, ξεκαθάρισε πως αυτά ΔΕΝ εφαρμόστηκαν με την ψήφο του ΕΛΑΜ. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν προκύπτουν καλά αποτελέσματα από αυτό το μοντέλο, δεν ωφελούνται τα παιδιά και απλά ταλαιπωρούνται και δεν μαθαίνουν όσα ορθά πρέπει να μάθουν.

Ο υποψήφιος μας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων  νοσηλευτηρίων και της βελτίωσης του ΓΕΣΥ.  

Κανείς εκ των τριών «επικρατέστερων κατά τις δημοσκοπήσεις υποψηφίων» δεν είναι σε θέση να φέρουν αλλαγές. Γιατί απλά είναι συνεχιστές και μέλη της παρούσας διακυβέρνησης και της ίδιας πολιτικής σκέψης και φιλοσοφίας. Πραγματική αλλαγή μπορεί να φέρει, κατέληξε, μόνο το ΕΛΑΜ.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Χρίστου Χρίστου.