Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/2) στο ΡΙΚ, όπου μίλησε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά η κοινωνία και η πατρίδα μας.

Σχετικά με το μείζον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι είναι από τα βασικότερα προβλήματα που θα έχει η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει στα επόμενα χρόνια, το οποίο επιδεινώνεται καθημερινά, καθώς η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην υποδοχή λαθρομεταναστών. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μια σειρά από μέτρα, όπως την παραμονή των λαθρομεταναστών σε κλειστά κέντρα, την άμεση απέλαση όσων εισέρχονται παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία και να ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδράμει πιο ενεργά στη διαχείριση του ζητήματος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών.

Σε ότι έχει να κάνει με την Αμμόχωστο και τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Χρίστου επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον επεκτατισμό της Τουρκίας, όπως το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και την επιβολή κυρώσεων από την Ευρώπη, όπως το εμπάργκο όπλων.

Σε ότι έχει να κάνει με τους στημένους αγώνες και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, επεσήμανε ότι είναι ένα διαχρονικό ζήτημα το οποίο συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, όμως, δεν έχει υπάρξει ποτέ η απαιτούμενη πολιτική βούληση για να παταχθεί η διαφθορά και να επιτευχθεί η εξυγίανση. Παράλληλα όμως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν θα καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς όπως τόνισε, όπου έχουν μπλεχτεί τα κόμματα, από τις τράπεζες μέχρι το ποδόσφαιρο, παντού υπάρχει διαφθορά, οπότε οι ρίζες του κακού πρέπει να αναζητηθούν στην πολιτική ηγεσία και στα ίδια τα κόμματα, άρα για να ξεφύγει ο χώρος του αθλητισμού από αυτά τα φαινόμενα, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποκομματικοποιηθεί.

Εν συνεχεία, μετά από ερώτηση της δημοσιογράφου για την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες στα κόμματα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι τα κόμματα έχουν πουλήσει διάφορα ψέματα στους πολίτες, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους. Παράλληλα έφερε ως παράδειγμα σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή για τις συντάξεις των εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς το ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια έχει φέρει πρόταση στη Βουλή για πρόωρη αφυπηρέτηση όσων εργάζονται σε αυτά τα επαγγέλματα, η οποία έχει μείνει στα συρτάρια της Βουλής, άρα η σημερινή στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ αποτελεί ξεκάθαρη κοροϊδία στα μάτια του κάθε πολίτη.

Ο κ. Χρίστου, κλείνοντας, τόνισε ότι το ΕΛΑΜ δεν έχει πει ψέματα στους πολίτες, τους λέει ξεκάθαρα και με σαφήνεια τις θέσεις του για όλα τα ζητήματα, τις οποίες μάλιστα έχει καταθέσει και στη Βουλή, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, εμείς, τόνισε, «δεν λέμε άλλα εντός και άλλα εκτός βουλής».