Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ και στον δημοσιογράφο Πάρη Ποταμίτη, ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κ. Χρίστος Χρίστου.

Αρχικά αναφέρθηκε στο χθεσινό “λεκτικό επεισόδιο” ανάμεσα στον βουλευτή του Ε.ΛΑ.Μ  Ανδρέα Θεμιστοκλέους και την κα Έφη Ξάνθου των οικολόγων στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ αναφέρθηκε στον κανονισμό της Βουλής ο οποίος είναι ξεκάθαρος, ότι δηλαδή “οι κοινοβουλευτικοί συνεργάτες δεν μπορούν να μιλούν κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων”.

Στην συνέχεια ο κ. Χρίστου, ανέλυσε τις θέσεις της Παράταξής μας αναφορικά με το Κυπριακό και τις ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία ούτως ώστε να ανακόψει την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.

Το Ε.ΛΑ.Μ έχει εισηγηθεί, όπως τόνισε, την κλιμάκωση των μέτρων κατά του κατοχικού καθεστώτος, όπως και κατά της Τουρκίας. Κλείνοντας τόνισε την αναγκαιότητα να κλείσουμε όλα τα οδοφράγματα και να ζητήσουμε την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από την Ε.Ε.