Μιλώντας μετά την συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της βουλής, ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου είπε ότι ως Ε.ΛΑ.Μ διαφωνούμε με τα πρόσφατα υγειονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας και πως τα μέτρα αυτά διαχωρίζουν την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα.

«Να επανεξεταστούν όλα τα μέτρα και ειδικά αυτά που αφορούν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων» σημείωσε, παραπέμποντας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο οποίος «είχε προειδοποιήσει ότι η χρήση μάσκας στα παιδιά πρέπει να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική». Αυτό, είπε ο κ. Χρίστου, κατά τον Π.Ο.Υ, είναι βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα του Παγκόσμιου οργανισμού.

«Τα συνεχή κυβερνητικά διατάγματα διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε, «οπότε ζητούμε να επανέλθει ο έλεγχος για τα μέτρα στο κοινοβούλιο»

Ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ επανέλαβε πως «ζητήσαμε και ζητούμε εδώ και μήνες να συζητηθούν στην ολομέλεια της βουλής τόσο τα μέτρα όσο και η γενικότερη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, αλλά η βουλή ακόμη ΔΕΝ ανταποκρίθηκε»…

Πιο κάτω όλες οι δηλώσεις: