Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αντένα ήταν χθες βράδυ ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Ο υποψήφιος μας μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος ζωής στην Κύπρο και δήλωσε ότι επιβάλλεται η μείωση φορολογιών και κυρίως του ΦΠΑ στα καύσιμα, στο ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Το κάθε νοικοκυριό, είπε, κι’ ο κάθε πολίτης, είδε τα έξοδα του να αυξάνονται και τα έσοδα του να μειώνονται τα τελευταία χρόνια.

Ερωτηθείς για το θέμα της ΑΤΑ, ξεκαθάρισε πως αυτή πρέπει να αποδοθεί. Οι απεργίες, συμπλήρωσε, ασκούν πίεση, είναι δικαίωμα των εργαζομένων αλλά από την άλλη πρέπει να δούμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Επιβάλλεται, σημείωσε, η συνέχιση του διαλόγου όλων όσων εμπλέκονται για το θέμα της ΑΤΑ.

Σε ερώτηση για την διαρροή θεμάτων στις εξετάσεις στα Νέα Ελληνικά, δήλωσε με νόημα πως είναι καθήκον του Υπουργού Παιδείας να εντοπίσει από πού προήλθε η διαρροή, αφού φαίνεται για μία ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει αδιάβλητο στις εξετάσεις. Και εισηγήθηκε οι μαθητές να ξαναδώσουν το μάθημα για να μην αδικηθεί κανείς. Επανέλαβε δε πως το ΕΛΑΜ ήταν και είναι εναντίον στον θεσμό των εξετάσεων των τετράμηνων και υπέρ μιας πραγματικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Καταλήγοντας, μετά από ερώτηση, ξεκαθάρισε πως τα πιο πάνω θέματα όπως επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν την Παιδεία, την υγεία, το κυπριακό, το μεταναστευτικό, την οικονομία, και άλλα, θα είναι μερικά από τα ζητήματα που το ΕΛΑΜ θα αποστείλει με επιστολές μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών, στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, και αναλόγως των απαντήσεων τους, τα συλλογικά όργανα της Παράταξης μας θα λάβουν τελικές αποφάσεις.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Χρίστου Χρίστου.