Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου φιλοξένησε στα Κεντρικά Πολιτικά Γραφεία του Κινήματος δημοσιογράφους της ιστοσελίδας CyprusTimes, όπου μίλησε εφ όλης της ύλης.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Μαλά, ότι δεν θα απαντήσει στο ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ στον 2ο γύρο, ο κ. Χρίστου δήλωσε πως την ίδια στιγμή που το ΑΚΕΛ αρνείται οποιεσδήποτε επαφές, τυπικού χαρακτήρα, με το ΕΛΑΜ, συνομιλεί καθημερινά με κόμματα στα κατεχόμενα τα οποία είναι παράνομα, καθώς με την αναγνώριση οποιοδήποτε θεσμού στα κατεχόμενα, έμμεσα αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος.

Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις του ΕΛΑΜ για την οικονομία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα οδηγήσουν στις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας συμπατριωτών μας, τονίζοντας ότι δεν θα ανακτούμε νέους πρόσφυγες στην πατρίδας μας, αυτή την φορά όμως από τις τράπεζες.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε επίσης την πλήρη αντίθεση του κινήματος σε κάθε λύση στην μορφή της Ομοσπονδίας, καθώς δεν πρέπει να δικαιώσουμε την εισβολή και κατοχή της πατρίδας μας, αλλά αντιθέτως οφείλουμε να αγωνιστούμε για την Απελευθέρωσή της.