Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, ενόψει των Προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 5 Φεβρουαρίου.

Ο Χρίστος Χρίστου, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία ήταν μακρά και μπήκαμε πια στην τελική ευθεία. Δικός μας στόχος είναι ένα δυνατό αποτέλεσμα. Ο λαός την πρώτη Κυριακή πρέπει να στηρίξει θέσεις και όχι πρόσωπα. Ως ΕΛΑΜ δώσαμε προτάσεις και εισηγήσεις, για το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, την ακρίβεια, την Παιδεία, την Υγεία και πολλά άλλα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ξεκαθάρισε πως ειδικά οι «τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι» ΔΕΝ έδωσαν σημασία και προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων του λαού. Εμείς τολμούμε να τα λέμε και προτιμούμε, είπε, να λέμε την αλήθεια στον λαό.

Η κοινωνία της Κύπρου, πρόσθεσε, φτωχοποιείται και εμείς τασσόμαστε υπέρ όλων όσων συμπατριωτών μας βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους, όπως είναι οι ανάπηροι, οι συνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι, άλλοι δικαιούχοι ειδικών επιδομάτων, την ίδια ώρα που δαπανούνται εκατομμύρια για επιδόματα λαθρομεταναστών.

Άμεσο μέτρο στήριξης της κοινωνίας μας είναι η μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Το πολύ υψηλό κόστος ζωής, τόνισε, έχει γονατίσει ΟΛΑ τα νοικοκυριά.

Επανέλαβε τις προτάσεις μας για ενίσχυση του κλάδου της Γεωργοκτηνοτροφίας και της οικονομίας, και αξιοποίησης ειδικά των νέων επιστημόνων μας για να μην καταφεύγουν στο εξωτερικό οι συμπατριώτες μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Κατέληξε με τις προτάσεις μας για γενική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τόνισε με έμφαση ότι ασκείται μεγάλη πίεση στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και στους γονείς.

Ο Χρίστος Χρίστου απάντησε και σε ερώτηση αναφορικά με την στάση του ΕΛΑΜ τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για εμάς προτεραιότητα είναι η πρώτη Κυριακή των εκλογών, τόνισε, και ο λαός πρέπει να στείλει το μήνυμα!

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Χρίστου Χρίστου.