Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Ερωτηθείς για τα μέχρι σήμερα ποσοστά της Παράταξης μας (μέσα από δημοσκοπήσεις ενόψει των Προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου), ο Χρίστος Χρίστου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτά παρουσιάζουν αυξητική τάση και υπογράμμισε με νόημα ότι τελικός κριτής είναι ο λαός και οι κάλπες. Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε, είπε, αποδείχθηκε ότι δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Κανείς από τους «τρεις βασικούς» υποψηφίους δεν παρουσίασε προεκλογικό πρόγραμμα στον λαό και τι θα πράξει αν εκλεγεί. Εμείς ως ΕΛΑΜ από την αρχή μέχρι σήμερα, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος μας,  παρουσιάζουμε στους συμπατριώτες μας τι ακριβώς θα πράτταμε αν εκλεγόμασταν με συγκεκριμένες προτάσεις. Ως ΕΛΑΜ, είμαστε των πράξεων και όχι της θεωρίας και των κούφιων υποσχέσεων όπως οι υπόλοιποι που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν από το 1960 μέχρι σήμερα τον τόπο, είπε.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε: Δεν είμαστε ξενοφοβικοί ούτε ρατσιστές, απλά θεωρούμε, και έτσι είναι, ότι το Μεταναστευτικό αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα και απειλή που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας μετά το Κυπριακό, με επιπτώσεις όπως την δημογραφική αλλοίωση, τα εκατομμύρια που δαπανούνται σε επιδόματα προς παράνομους μετανάστες, την ίδια ώρα που οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, ανάπηροι και πολλοί άλλοι, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, δεν τα βγάζει πέρα με την ακρίβεια και χίλια άλλα δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.

Το κόστος ζωής στην Κύπρο σήμερα είναι απαγορευτικό για να ζήσει αξιοπρεπώς ο λαός, τόνισε, επαναλαμβάνοντας την πρόταση μας, για μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα όπως και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Το κυπριακό, ξεκαθάρισε, πρέπει επιτέλους να τεθεί ξανά στην ορθή του διάσταση, ως πρόβλημα δηλαδή εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Να απαιτήσουμε επιβολή εμπάργκο όπλων στην κατοχική Τουρκία, και να απεγκλωβιστούμε από την φιλοτουρκική και ρατσιστική σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αλλά και κάθε μορφής λύσης Ομοσπονδίας.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Χρίστου Χρίστου.