Επανεξέταση των μέτρων από την Κυβέρνηση ζήτησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Χρίστος Χρίστου. Οι δηλώσεις έγιναν ενώπιον της ολομέλειας της βουλής και στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κ. Χρίστου χαρακτήρισε απαράδεκτα τα νέα υγειονομικά μέτρα, καθώς είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατία να διαχωρίζεται ρατσιστικά ο λαός της σε εμβολιασμένους και μη. Καταδικαστέα χαρακτήρισε και την μετατροπή των ιδιοκτητών επιχειρήσεων σε «αστυνομικούς» για να ελέγχουν τα πιστοποιητικά υγείας (safe pass).

Τόνισε δε την αναγκαιότητα να αρθεί το μέτρο πληρωμής από τους ίδιους τους πολίτες των τεστ ταχείας διάγνωσης, αφού οι περισσότεροι είναι χαμηλόμισθοι και υποτίθεται πως με το ΓΕΣΥ, τυγχάνουν δωρεάν ιατρικής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. γνωστοποίησε πως η παράταξη μας απέστειλε επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία (Υγείας και Εργασίας), υπενθυμίζοντας πως παρά τις εξαγγελίες, εκκρεμούν επιδόματα προς όφελος των πολιτών. Η ενίσχυση του αρμόδιου Υπουργείου (Εργασίας), ίσως να είναι επιτακτική ανάγκη κατέληξε.

Στην σύντομη αναφορά του ενώπιον της ολομέλειας του σώματος, ο κ. Χρίστου απάντησε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαίδη, που ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ.