Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου. Το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας του Σταυραετού του Μαχαιρά, που φτάνει μέχρι τις μέρες μας, είναι ότι χρειάζεται αγώνας για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πατρίδα και τον λαό μας.

Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρούμε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βρετανίδα Βασίλισσα Ελισάβετ, ανήμερα της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου, στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε. Ο Λαός μας σήμερα, αντιμετωπίζει τους κινδύνους που αντιμετώπιζε και τότε.

Χρειάζεται να επιμείνουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την εθνική μας ταυτότητα ως Έλληνες της Κύπρου. Χρειάζεται να επιμείνουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη μας.

Την ώρα που ο τουρκικός στόλος έχει περικυκλώσει το νησί μας, νομίζω η πολιτική ηγεσία πρέπει να εμπιστευτεί περισσότερο τον ίδιο τον λαό μας, γιατί με τις μέχρι σήμερα ενέργειες των κομμάτων, αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε είναι ότι η ηγεσία μας έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς τον λαό. Αυτό τον λαό που έχτισε το ηρωικό έπος της ΕΟΚΑ. Αυτό το λαό, που έδωσε καρέκλες σε όλους τους πολιτικούς για να κατέχουν σήμερα αξιώματα.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)