Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου μιλώντας στον Άλφα, αναφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ενώ σχολίασε τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε ότι αφορά το περιβόητο ταξίδι του ΠτΔ στις Σεϋχέλλες, επεσήμανε πως θα πρέπει να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάτι μεμπτό σε ότι αφορά τις πολιτογραφήσεις, ενώ υπενθύμισε ότι ιδιωτικά τζετ χρησιμοποιούσε και ο Πρόεδρος της αριστεράς Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ εξέφρασε τη διαφωνία της παράταξής μας για τη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη πενταμερή διάσκεψη, καθώς ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για τη πατρίδα μας από την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας και όλα όσα αναμένεται να θέσει στο τραπέζι.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, η Κυπριακή Δημοκρατία με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, να διεκδικήσει κυρώσεις προς τη Τουρκία, ούτως ώστε να έχει πραγματικό κόστος.

Η μοναδική λύση του Κυπριακού με την οποία θα μπορέσει να επιβιώσει ο λαός μας, είναι η λύση του Ενιαίου Κράτους. Οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες στη βάση της ΔΔΟ, αποδεδειγμένα έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα, που ευνοούν τη Τουρκία.