Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τους προϋπολογισμούς της ΑΗΚ και του ΚΟΑ.

Όπως υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε όσους μακροπρόθεσμα οραματίζονται την ιδιωτικοποίηση του εν λόγω Οργανισμού, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου δεν πρέπει να περάσει σε χέρια ιδιωτών, καθώς είναι περιουσία του Κυπριακού λαού, έχουν ξοδευτεί πολλά εκατομμύρια για τη στήριξη της ΑΗΚ, και είναι σημαντική στρατηγική υποδομή για το κράτος.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να κοιτάξουν ξανά το θέμα των χρεώσεων του Ηλεκτρικού Ρεύματος, καθώς από την αρχή της επιδημίας οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί, οπότε δεν είναι παράλογο για τους επόμενους μήνες να ζητούμε γενναία μείωση στο Ηλεκτρικό Ρεύμα προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προς στήριξη των πολιτών.

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι το  Συμβούλιο του ΚΟΑ, που διορίζεται από τα κόμματα, υπήρξε προγεφύρωμα για πολλούς ούτως ώστε να ξεκινήσουν τη πολιτική τους καριέρα εις βάρος του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε πως πέραν του ποδοσφαίρου, υπάρχουν και άλλες ομοσπονδίες ή σωματεία, σε άλλα αθλήματα, που ενώ οι αθλητές μας διαπρέπουν στο εξωτερικό, δεν τυγχάνουν της ανάλογης στήριξης από το κράτος. Επιγραμματικά αναφέρθηκε σε αθλήματα όπως την Τοξοβολία, τη Σκοποβολή, τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, τις Πολεμικές Τέχνες, την Επιτραπέζια Αντισφαίριση και πολλά άλλα.

Κλείνοντας, σε ότι αφορά το θέμα του αθλητισμού και τη διαχείριση αυτού του σημαντικού τομέα εν μέσω της επιδημίας του Κορωνοϊού, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του ΕΛΑΜ με το κλείσιμο του αθλητισμού, των ακαδημιών, των γυμναστηρίων και των σχολών χορού, καθώς τα ελάχιστα κρούσματα που εντοπίστηκαν, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση το ολικό κλείσιμο.