Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου μίλησε ζωντανά στην διαδικτυακή εκπομπή του Secret Mission, όπου αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση των πολιτών, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Αφού ξεκαθάρισε ότι το ΕΛΑΜ διαφώνησε και καταψήφισε τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, καταθέτοντας μάλιστα δεκάδες προτάσεις στο Προεδρικό και το Υπουργείο Οικονομικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως έστω και με χρονοκαθυστέρηση, κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε το ΕΛΑΜ υιοθετήθηκαν, έστω και εν μέρει.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού ζητήματος, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κατέρριψε τον μύθο ότι τα χρήματα που δίνονται κάθε χρόνο σε παράνομους μετανάστες προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, η Κύπρος όπως είπε, κατέχει την αρνητική πρωτιά σε αιτητές πολιτικού ασύλου, με ποσοστό που ξεπερνά το 4% του πληθυσμού, ενώ με τον υφιστάμενο ρυθμό, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να ξεπεράσει το 10%.

Ο κ. Χρίστου επίσης αναφέρθηκε στην ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς, ενώ εξήγησε ότι το ΕΛΑΜ κατέθεσε επανειλημμένα προτάσεις στο Προεδρικό και το αρμόδιο υπουργείο για εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, που θα επαναφέρει το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Ακολούθως, ο κ. Χρίστου υπογράμμισε ότι το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων ενόσω συνεχίζεται η κατοχή, αποτελεί πάγια θέση του ΕΛΑΜ, για εθνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, ενώ παράλληλα ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους τα οδοφράγματα δεν πρέπει να ανοίξουν, καλώντας για άλλη μια φορά ανοικτά την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή σε ότι έχει να κάνει με τα οδοφράγματα. Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι το Κίνημά μας έχει καταθέσει σχετικό ψήφισμα στη Βουλή για τα οδοφράγματα, στο οποίο πλέον όλα τα κόμματα θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια και να αφήσουν στην άκρη τις υπεκφυγές.