Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρενέβη τηλεφωνικά το μεσημέρι της Πέμπτης (12/9) στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Capital, καταδικάζοντας για άλλη μια φορά την διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου στη Λευκωσία, που εξανάγκασε δύο παιδάκια να αφαιρέσουν τον σταυρό, το σύμβολο της ορθόδοξης πίστης μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επισήμανε πως για άλλη μια φορά εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς στην περίπτωση της μαθήτριας με τη μαντήλα τιμωρήθηκε ένας διευθυντής που προσπάθησε να εφαρμόσει τον σχολικό κανονισμό πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ αντιθέτως κανείς δεν ασχολείται με την Διευθύντρια που αφαίρεσε τον σταυρό από δύο μαθητές.

Επίσης, ο κ. Χρίστου καυτηρίασε τη στάση των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων που στη περίπτωση της μαντήλας έσπευσαν να καταδικάσουν το περιστατικό, αλλά δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία και στην περίπτωση αφαίρεσης σταυρού, που αποτελεί το σύμβολο της χριστιανικής πίστης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, το όλο ζήτημα που έχει προκύψει έχει πολιτικές προεκτάσεις και τόνισε πως αναμένει τοποθέτηση και διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.