Σήμερα στην Επιτροπή Υγείας συζητήθηκε το θέμα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε απαράδεκτο, ένα κτήριο το οποίο είναι ενταγμένο στον κρατικό σχεδιασμό για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, να μην πληροί τις προϋποθέσεις να επιβιώσει σε μια τέτοια περίπτωση.

Είναι άμεση ανάγκη και ευτυχώς υπάρχει θέληση όλων των μελών της Επιτροπής Υγείας, να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στο αίτημα για ανέγερση νέου κτηρίου του Γενικού Χημείου.

Καταλαβαίνετε όλοι ότι μιλάμε για ένα κτήριο που υπάρχουν τοξικά απόβλητα, ραδιενεργά υλικά και μια πιθανή καταστροφή, έστω και αν αυτή όπως λένε κάποιοι φωστήρες στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ, ου μη γένοιτο, θα υπάρξει μαζική απώλεια ανθρώπων στη γύρω περιοχή.

Ως εκ τούτου, για να προστατεύσουμε και τους ανθρώπους που κατοικούν στη γύρω περιοχή, αλλά και το κράτος ολόκληρο, από τις αναγκαίες υπηρεσίες του Κρατικού Χημείου, πρέπει η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τον κρατικό σχεδιασμό του 2018, εντάσσοντας και την ανέγερση νέου κτηρίου.

Ο σχεδιασμός δεν θα είναι για ένα χρόνο, θα είναι και για τα επόμενα χρόνια, θα χρειαστούν ίσως τρία με πέντε έτη, για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτηρίου, επαναλαμβάνω όμως ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Είναι αναγκαία κρατική υποδομή.

Να σημειωθεί ότι εως τώρα καμία Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κανένα σχεδιασμό και όλα αυτά τα χρόνια μόνο οι υποσχέσεις ήταν αρκετές για κάποιους.

Χρίστος Χρίστου

Πρόεδρος

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)