Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στον Άλφα σχετικά με τη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, όπου η παράταξή μας επέλεξε να μην μείνει αμέτοχη μπροστά το ενδεχόμενο ο απλός πολίτης να βρεθεί ενώπιων τραγικών εξελίξεων, επιδεικνύοντας την ανάλογη πολιτική σοβαρότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, μετά από πολιτικές πιέσεις που έχει ασκήσει το ΕΛΑΜ, έχουν αυξηθεί οι δαπάνες για την άμυνα, έχει θεσμοθετηθεί η κατώτατη σύνταξη στα 710 ευρώ (πρόταση του ΕΛΑΜ στη βουλή). Ταυτόχρονα, η Παράταξή μας θα καταψηφίσει οποιεσδήποτε δαπάνες που αφορούν παροχές σε αιτητές ασύλου και προνομιακή μεταχείριση τουρκοκυπρίων.

Όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, η Παράταξή μας, σε αντίθεση με το ΔΗΚΟ που επί της ουσίας συγκυβερνά από το 2013, ΔΕΝ ψήφισε, αλλά εναντιώθηκε σθεναρά στον νόμο για τις εκποιήσεις. Επίσης, στους ημικρατικούς, δεν είναι άνθρωποι του ΕΛΑΜ που έχουν διοριστεί από τη κυβέρνηση, αλλά όλων των υπολοίπων κομμάτων. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν όλα όσα προσπαθούν εντέχνως κάποιοι να προσάψουν στη παράταξή μας.

Το ΕΛΑΜ με τη ψήφιση του προϋπολογισμού δεν δίνει λευκή επιταγή στη κυβέρνηση, αλλά δίνει ελπίδα στον λαό που βαρέθηκε να γίνεται έρμαιο πολιτικών παιχνιδιών.

Όσο αφορά το ΔΗΚΟ, που δήθεν μιλά για τη διαφθορά, υπενθύμισε ότι απέρριψε μόλις την περασμένη βδομάδα σχέδιο απόφασης που κατέθεσε το ΕΛΑΜ στη Βουλή για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, συγκαλύπτοντας όσα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα εμπλέκονται στην εν λόγω λίστα.