Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ σχετικά με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, όπου επεσήμανε ότι η Παράταξή μας θα παραμείνει σταθερή στις αρχές της, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της βδομάδας να ληφθούν τελικές αποφάσεις μετά από συνεδρία των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρίστου, η Παράταξή μας έχει καταθέσει στη Βουλή και έχει αποστείλει και στο Υπουργείο Οικονομικών μια σειρά από τροπολογίες και προτάσεις, κι αναμένει να δει τη στάση της κυβέρνησης το προσεχές διάστημα.

Η αύξηση του προϋπολογισμού για την Αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς είναι μια πάγια επιδίωξη της παράταξής μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, η παράταξή μας διαφωνεί με τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανούνται κάθε χρόνο για τα επιδόματα των αιτητών πολιτικού ασύλου, για φοίτηση τουρκοκύπριων μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία, τα κονδύλια που αφορούν τη διάνοιξη/συντήρηση των οδοφραγμάτων και πολλά άλλα κονδύλια, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων.

Παράλληλα, το ΕΛΑΜ έχει θέσει σοβαρά ζητήματα στο τραπέζι ενόψει του κρατικού προϋπολογισμού όπως την αναστολή δόσεων προς τις τράπεζες, την αναστολή εκποιήσεων και ζητάει τη παρέμβαση της κυβέρνησης, ούτως ώστε να μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες διευκολύνσεις η κοινωνία, για να μπορέσει η οικονομία σε αυτές τις δύσκολες εποχές να ανακάμψει.

Επιπρόσθετα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο έχει καταθέσει για ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό τις πάγιες προτάσεις για δημιουργία κατώτατου μισθού και κατώτατης σύνταξης, καθώς επίσης και στήριξη σε πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργους, αγρότες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πολλά άλλα.

Το ΕΛΑΜ, όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, υπό τις περιστάσεις, βλέπει την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού ως μια ευκαιρία για τη κοινωνία, ούτως ώστε να επιλυθούν κάποια χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο έχει σταθερή γραμμή από την ίδρυσή του και δεν δίνει σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή στη κυβέρνηση, επιμένοντας στα σημεία στα οποία διαφωνεί στον προϋπολογισμό, για το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα σοβαρά ζητήματα της μετανάστευσης και της διαφθοράς, τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, το ΕΛΑΜ από τη πρώτη στιγμή έχει πρωτοστατήσει στη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, για τον λόγο αυτό θα επαναφέρει για πολλοστή μια φορά το εν λόγω ζήτημα στον Πρόεδρο της Βουλής, για να υπάρξει επιτέλους κάθαρση και διαφάνεια, ούτως ώστε να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιων της δικαιοσύνης.