Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των αντιπροσώπων, απαντώντας στο ΑΚΕΛ, αλλά και σε όσους επέλεξαν να γίνουν συνοδοιπόροι του, για την φραστική επίθεση κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, υπογράμμισε ότι οι λόγοι που αντιτίθενται στην επιχορήγησης της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου δεν είναι μόνο οικονομικοί.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, υπάρχουν δύο λέξεις, “Ελληνισμός” και “Ορθοδοξία”, που ενοχλούν πολύ την αριστερά και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος  πίσω από την επίθεση του ΑΚΕΛ κατά της εκκλησίας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χρίστου δηλώνοντας ότι το ΕΛΑΜ θα στηρίξει το νομοσχέδιο, υπενθύμισε στους πολίτες ότι, όταν ψηφίζονται νομοσχέδια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος των παράνομων μεταναστών και τη συντήρηση μουσουλμανικών τεμενών, μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εναντιώνεται, ενώ σήμερα που αφορά ένα κονδύλι για τους κληρικούς, η αριστερά ξαφνικά θυμήθηκε τους φορολογούμενους πολίτες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατέψουμε τους φορολογούμενους αν πραγματικά το επιθυμούμε, κατέληξε ο κ. Χρίστου.

Αξίζει να σημειωθεί η διαχρονική χριστιανοφοβική στάση του ΑΚΕΛ, με την καταγεγραμμένη στάση του υπέρ της κατάργησης των θρησκευτικών από τα σχολεία, αλλά και την έντονη ενόχληση του ευρωβουλευτή του, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, με την χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης.


(ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), η επικαιρότητα ήρθε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του κ. Χρίστου, αφού όπως έχει δημοσιευτεί στον τύπο, στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε κοκτέιλ πάρτι από το σοσιαλδημοκρατικό «Κόμμα Νέας Κύπρου» («Yeni Kıbrıs Partisi») μέσα σε αρχαιολογικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στην Εκκλησία της Παναγιάς της Οδηγήτριας.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, στο κοκτέιλ συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων συνδικαλιστικών οργανώσεων και οργανώσεων από τις «δύο πλευρές της Κύπρου, εκπρόσωποι του Γραφείου του Ε.Κ. στην Κύπρο», καθώς και ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει καθημερινά, μέσα από τις πράξεις του, ότι αυτό που το ενοχλεί είναι κάθε αναφορά σε «Ελληνισμό» και «ορθοδοξία».