Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Capital και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούγλη, όπου έδωσε απαντήσεις για όλα τα ζητήματα, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε έντονα σε ότι έχει να κάνει με το ζήτημα που έχει εγείρει ο κατακτητής της πατρίδας μας γύρω από τη συμβολική ενέργεια του Μετώπου Νεολαίας να κάψει το πανί της κατοχής.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χρίστου, το Μέτωπο Νεολαίας του κινήματος, κατά τη διάρκεια της αντικατοχικής πορείας που διοργάνωσε, έκαψε συμβολικά το πανί της κατοχής, ως μια κίνηση αντίστασης. Η αντίδραση και η στοχοποίηση του ΕΛΑΜ από τον κατοχικό ηγέτη και την Τουρκία, αποτελεί τίτλο τιμής για το Κίνημά μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ έστειλε το μήνυμα ότι η ένοχη σιωπή όλων των κομμάτων γύρω από το κάψιμο του συμβόλου της κατοχής είναι ύποπτη, διότι από τη μία έχουμε την Περήφανη Ελληνική Νεολαία της Κύπρου που αντιστέκονται στη κατοχή, ενώ από την άλλη έχουμε την αντίδραση του εγκάθετου της Άγκυρας, του εκπροσώπου δηλαδή της εισβολής, της κατοχής, των ληστών και των σφετεριστών του τόπου μας.

Σε ότι έχει να κάνει με το Ισραηλινό κατασκοπευτικό Βαν που εντοπίστηκε και δραστηριοποιείτο στη Κύπρο, ο κ. Χρίστου εγείρε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως για ποιο λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ενημερώνεται ξεχωριστά από τον ΠτΔ, ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι εξυπηρετούσε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, ενώ αναρωτήθηκε επίσης πως ο προηγούμενος Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου έδωσε άδειες οπλοφορίας σε ανθρώπους που δεν ήταν καν υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μήπως, όπως αναρωτήθηκε, η Κύπρος έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ μίλησε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την συνάντηση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί, όπου για άλλη μια φορά τόνισε την αντίθεσή του με τις επιδιωκόμενες διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ηλεκτρονικές εκποιήσεις, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι το Κίνημά μας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, ενάντια στην αυθαιρεσία των τραπεζών. Όπως υπογράμμισε, η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μαζί με μια άλλη σειρά άλλον νομοθεσιών που δίνουν υπερπρονόμια στις τράπεζες, ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας, ψηφίστηκε το 2018 από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ. Παράλληλα, τόνισε ότι όσα πολιτικά κόμματα ισχυρίζονται ότι δεν θα εκποιηθούν σπίτια με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, λένε ξεκάθαρα ψέματα στον λαό.