Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου δήλωσε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τα τροποιητικά νομοσχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την παροχή ασύλου, πως αν και κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, δεν θα επιλύσουν το μείζον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρίστου, αυτή τη στιγμή το 4% του πληθυσμού είναι αιτητές ασύλου, ενώ με τους σημερινούς ρυθμούς στα επόμενα 5 χρόνια αναμένεται να ανέλθει στο 10%.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κάλεσε την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να δουν με περισσότερο ενδιαφέρον και σοβαρότητα το εν λόγω ζήτημα, καθώς εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την πατρίδα μας.

Ακολούθως, απαντώντας σε τοποθετήσεις άλλων βουλευτών για δήθεν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κ. Χρίστου ανέφερε ενδεικτικά τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την Ελλάδα (9/3/2020) για αναστολή των διαδικασιών χορήγησης ασύλου σε παρανόμως εισερχομένους στην χώρα, αλλά και για την Ισπανία (13/2/2020) για μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών.

Ως ΕΛΑΜ, υπογράμμισε, απαιτούμε να εφαρμοστεί μια πολύ πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Είναι απαράδεκτο, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, την στιγμή που συμπατριώτες μας δεινοπαθούν, να ψηφίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για επιδόματα παράνομων μεταναστών, με τους βουλευτές των πλείστων κομμάτων να δικαιολογούν με ψέματα την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, λέγοντας πως δήθεν πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια.