Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου στην πρωινή εκπομπή του Άλφα μίλησε για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία της παράταξής μας τόσο με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη πενταμερή διάσκεψη, καθώς αποτελούσε πάγια τουρκική επιδίωξη που υποβαθμίζει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και δίνει υπόσταση στον εκπρόσωπο του κατοχικού μορφώματος. Επίσης στηλίτευσε τη στάση όλων των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών που θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να κάνουν πολυτελείς διακοπές στη Γενεύη.

Ακολούθως ο κ. Χρίστου εξήγησε την πάγια και αμετάβλητη θέση του ΕΛΑΜ πως η μοναδική πραγματική βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα οδηγήσει στη πραγματική απελευθέρωση της πατρίδας μας, είναι το Ενιαίο Κράτος.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε πως η παράταξή μας από την είσοδό της στη Βουλή ενήργησε με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στην κοινωνία και γενικότερα στη πατρίδα μας, τηρώντας στο έπακρο όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Ακολούθως, ανέφερε ότι στόχος της παράταξής μας είναι η ενισχυμένη παρουσία στο επόμενο κοινοβούλιο και η απόκτηση ρυθμιστικού ρόλου.