Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, όπου τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα που άπτονται της πολιτικής επικαιρότητας.

Σε ότι αφορά τις επεκτατικές και πειρατικές της Τουρκίας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επεσήμανε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζονται μόνο τα σύνορα της Κύπρου και της Ελλάδος, αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξουν αποτελεσματικές κυρώσεις που θα προκαλέσουν ουσιαστικό κόστος στην Τουρκία, όπως το εμπάργκο όπλων, η αποκοπή κονδυλίων και άλλα.

Σε ότι αφορά το μείζον θέμα των εκποιήσεων, ο κ. Χρίστου τόνισε πως το ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ούτως ώστε να μην καταλήξει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη και δημιουργηθεί νέο κύμα προσφύγων, αυτή τη φορά από την ασυδοσία των τραπεζών. Παράλληλα τόνισε πως το ΕΛΑΜ έχει καταθέσει πρόταση στη Βουλή για παράταση των εκποιήσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020, λόγω των επιπτώσεων του Κορωνοϊου.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε την πάγια θέση της παράταξής μας πως πρέπει να αποκοπούν τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανούνται κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό για στήριξη των παράνομων μεταναστών και των δήθεν αιτητών ασύλου, ενώ αποστόμωσε όλους όσους διαλαλούν πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς εγκρίνονται κάθε χρόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, παρά τις τροπολογίες του ΕΛΑΜ για απόσυρση.

Ο κ. Χρίστου υπογράμμισε πως για αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, της γκετοποίησης των γειτονιών μας και της αύξησης της εγκληματικότητας, η πολιτεία οφείλει να υιοθετήσει μια πολύ πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, στη βάση των προτάσεων που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Μάρτη στο Προεδρικό. Όπως επεσήμανε, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο από την ίδρυσή του διεκδικεί μια πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, όμως δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση από τη πλευρά της κυβέρνησης και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Παράταξής μας σε ότι έχει να κάνει με τις «καλλιτεχνικές» ανησυχίες και την βεβήλωση και προσβολή των ιερών και οσίων της ελληνοορθοδοξίας από καθηγητή Γυμνασίου της Επαρχίας Λευκωσίας, ο κ. Χρίστου εξέφρασε την ανησυχία του για την αποσιώπηση του γεγονότος από τα πλείστα πολιτικά κόμματα, καθώς αν αντί για τον Χριστό απεικονιζόταν ο Αλλάχ, το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα θα είχαν ήδη καταδικάσει το γεγονός. Το ΕΛΑΜ έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, καθώς τέτοιες αντιλήψεις από καθηγητή, που διαμορφώνει σκέψεις μαθητών, είναι ανεπίτρεπτες.  Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, εμείς «δεν θα σιωπήσουμε για να περάσουμε», αλλά θα επιμείνουμε ούτως ώστε ο συγκεκριμένος καθηγητής να διωχθεί.