Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ, ο Πρόεδρος τους Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) Χρίστος Χρίστου, χαρακτήρισε στην εισαγωγή του ως «ιστορική την σημερινή μέρα για την Ελλάδα, με την παραλαβή των πολεμικών αεροσκαφών «Ραφάλ».

«Η Ελλάδα» είπε, «παραλαμβάνει νέου τύπου αεροσκάφη από το 1989. Ενδυναμώνεται η πολιτική θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Ελληνική πολεμική αεροπορία, ενισχύεται σημαντικά η ίδια, αλλά είναι πια σε θέση να καλύψει και την Κύπρο πιο εύκολα. Πρέπει να επαναφερθεί το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος Κύπρου, ως Ε.ΛΑ.Μ το λέμε και το διακηρύττουμε εδώ και χρόνια».

Ερωτηθείς για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, απάντησε: «Έχουμε αποφασίσει να κατέλθουμε στις Προεδρικές του 2023 με δικό μας υποψήφιο, είμαστε σε εσωκομματικές διεργασίες για να καταρτήσουμε ένα πολιτικό πρόγραμμα με το οποίο θα απευθυνθούμε στην κοινωνία, και κατά πάσα πιθανότητα, η Παράταξη μας θα προχωρήσει με υποψήφιο, τον Πρόεδρο του Ε.ΛΑ.Μ.»

«Δεν είναι αυτοσκοπός» υπογράμμισε, «να συμμετέχουμε στην επόμενη Κυβέρνηση. Διαφέρουμε με τα υπόλοιπα κόμματα επί σειρά ζητημάτων, και με τους υποψήφιους με τους οποίους μέχρι την ώρα έχουν εξαγγείλει».

Πρόσθεσε πως θα πάμε για εκλογές δύο γύρων. «Το αποκλείω να εκλεγεί Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην πρώτη Κυριακή. Για την δεύτερη Κυριακή, θα πράξουμε ότι πράξαμε και το 2018. Θα αποστείλουμε επιστολή με τις θέσεις μας στους δύο επικρατέστερους, και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα πάρει τελικές αποφάσεις.

Αν συμμετέχεις σε μία Κυβέρνηση, αυτή πρέπει να ασπάζεται τις πολιτικές γραμμές τις οποίες εσύ εκπροσωπείς. Άρα για μας σημασία έχει η ουσία και όχι ότι συμβαίνει μέχρι τώρα στην πολιτική ζωή του τόπου, με το τάξιμο δηλαδή Υπουργείων».

Κάθε εκλογική διαδικασία είναι διαφορετική, εκτίμησε, και έχει τις δικές της προκλήσεις. Ο Λαός αποφασίζει και όχι οι δημοσκοπήσεις.

Ερωτηθείς για την εξελίξεις με τον αγωγό «EastMed», ανέφερε ότι: «ως Ε.ΛΑ.Μ έχουμε εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Εξωτερικών της βουλής και ζητάμε ενημέρωση τόσο από τον Υπουργό Εξωτερικών όσο και από την Υπουργό Ενέργειας. Η Κύπρος έχει υπογράψει γι’ αυτό το έργο. Αυτό που προέχει είναι να δούμε με ποιο τρόπο ΔΕΝ θα σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα. Εμείς επαναλαμβάνουμε πως είμαστε αντίθετοι με το να περάσει ο αγωγός μέσα από την Τουρκία. Οι Αμερικανοί είχαν καταθέσει και άλλα σχέδια. Θα αναμένουμε ενημέρωση, το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί».