Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στη συζήτηση για το ψήφισμα καταδίκης της νέας Τουρκικής Εισβολής στη Συρία, που όπως υπογράμμισε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταδικαστεί άμεσα από το Κοινοβούλιο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρίστου, ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία δείχνουν για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, οπότε, θα πρέπει και η Κυπριακή Δημοκρατία να λάβει το μήνυμα για το πως συμπεριφέρεται η Τουρκία τον 21ο Αιώνα.

Θα πρέπει επίσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία προς τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές ομάδες για να υπάρξουν κυρώσεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, έχει καταθέσει δικό του ψήφισμα στη Βουλή, όμως αυτό που προέχει είναι η ομοφωνία στο να καταδικαστούν οι ενέργειες της Τουρκίας. Ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, πως στο ψήφισμα δεν γίνεται καμία αναφορά στα μέτρα που θα έπρεπε να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αν το επιθυμεί, μπορεί να θέσει σοβαρά προβλήματα στη Τουρκία.