Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου έδωσε το βράδυ της Πέμπτης 2/5/2019 μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη κρατική τηλεόραση, όπου αφού τοποθετήθηκε γύρω από τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, ανέλυσε τις θέσεις του Κινήματος για το Κυπριακό, την Οικονομία και την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα απάντησε στη λάσπη του συστήματος.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος εξέφρασε την διαφωνία μας με τη σημερινή γραφειοκρατική Ευρώπη, όπου οι Βρυξέλλες λειτουργούν ως κέντρο λήψεως αποφάσεων, αποδυναμώνοντας τα εθνικά κοινοβούλια και εφαρμόζοντας την οικονομική πολιτική της Μέρκελ και της Γερμανίας, που έχει εξαθλιώσει τους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα, ο κ. Χρίστου ανέπτυξε το όραμα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για την Ευρώπη, που σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πατριωτικά και εθνικιστικά Κινήματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε συνεχή άνοδο, θα δημιουργήσουμε μια νέα και ισχυρή Ευρωομάδα, που θα αγωνιστεί για μια Ελεύθερη Ευρώπη των Εθνών και των Λαών. Επιπρόσθετα, η Εθνικιστική Ευρωομάδα στις Βρυξέλλες, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, θα έχει ως κοινό παρονομαστή τη δημιουργία ενός ισχυρού αντιτουρκικού τόξου, που θα αγωνιστεί την οριστική διακοπή κάθε μορφής χρηματοδότησης προς την Τουρκία και το ψευδοκράτος, ενώ παράλληλα θα αναδείξει το Κυπριακό στη διεθνή και ευρωπαϊκή του πτυχή, ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος αναφέρθηκε στη διαφθορά και την ασυδοσία ολόκληρου του παλαιοκομματικού συστήματος, αναλύοντας και εξηγώντας την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα εκατομμυρίων, ενώ παράλληλα ξεσκέπασε για άλλη μια φορά τα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) που εμπλέκονται στο πλιάτσικο που στήθηκε στη πλάτη του λαού για τον Συνεργατισμό.

Καταλήγοντας, ο κ. Χρίστου κάλεσε τον λαό να προσέλθει στη κάλπη, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης, θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί επάξια τα συμφέροντα της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού στην Ευρωβουλή.