Μιλώντας στο τρίτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, ερωτήθηκε για τις χρηματοδοτήσεις κομμάτων στις Προεδρικές εκλογές.

Ο Χρίστος Χρίστου επανέλαβε ότι το ΕΛΑΜ ό,τι παίρνει είναι νόμιμο και προέρχεται από την κρατική χορηγία ως 4ο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία για ανεξάρτητους υποψηφίους, είπε, δεν τους καλύπτει, ούτε δικαιούνται κόμματα που στηρίζουν ανεξάρτητους υποψήφιους να πάρουν οποιαδήποτε χορηγία για τον ανεξάρτητο που στηρίζουν, και το θέμα, τόνισε, πρέπει να διερευνηθεί.

Στην συνέχεια ο υποψήφιος μας αναφέρθηκε στην αναστολή εκποιήσεων που έληξε, όπως είχε ψηφιστεί από την βουλή. Είχαμε στείλει επιστολή για άμεση σύγκλιση της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, υπογράμμισε ο Χρίστος Χρίστου, δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τα υπόλοιπα κόμματα, και οι εκποιήσεις επανήλθαν δυστυχώς. Εδώ και 5 χρόνια ως ΕΛΑΜ επιμένουμε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για να σταματήσουν οι δανειολήπτες να είναι εκτεθειμένοι στην ασυδοσία τραπεζικών ιδρυμάτων και των εταιρειών διαχείρισης των δανείων τους.

Κληθείς να σχολιάσει θέμα διαρροών από το ΕΛΑΜ σε άλλους υποψηφίους, τόνισε πως είναι ελεύθεροι όλοι οι άνθρωποι και μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους, υπάρχουν όμως παράλληλα μεγαλύτερες διαρροές από άλλα κόμματα στο ΕΛΑΜ. ΔΕΝ υπάρχει σοβαρό θέμα διαρροών ψηφοφόρων μας και όσο πλησιάζει η 5η Φεβρουαρίου, τόνισε, πιστεύουμε ότι θα ψηφίσουν και πάλι ΕΛΑΜ, γιατί πίστεψαν πραγματικά στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύει η Παράταξη μας.

Χαμένη ψήφος δεν υπάρχει, συμπλήρωσε, χαμένες είναι οι γειτονιές μας από τους παράνομους μετανάστες, χαμένη είναι η αξιοπρέπεια του κόσμου ο οποίος φτωχοποιείται και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει στην επαιτεία για να ζήσει, χαμένες είναι οι περιουσίες του κόσμου από τις αυθαιρεσίες των τραπεζών, και όποιος μας δείξει εμπιστοσύνη την πρώτη Κυριακή, εμείς αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε ως προτάσεις, ως πολιτική γραμμή, είναι αυτά ακριβώς τα οποία θα εφαρμόσουμε. Επομένως δεν τον κοροϊδεύουμε.

Ένα ισχυρό ΕΛΑΜ, κατέληξε, θα είναι μεγαλύτερος μοχλός πίεσης στη νέα κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή.

Στην ανάρτηση, ολόκληρη η συνέντευξη του υποψηφίου μας στο τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ.