Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14/2 στην ενημερωτική εκπομπή του Capital, όπου αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σχολιάζοντας το νέο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε την έντονη διαφωνία του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών με τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια έχει εξαθλιώσει με τις περικοπές και την ευρύτερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης την πλατιά μάζα του Λαού, κυρίως τις κοινωνικές ομάδες που έχουν αυξημένες ανάγκες. Όσο αφορά τον διορισμό του νέου Υπουργού Υγείας, ανέλυσε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και την άμεση ανάγκη για εφαρμογή του ΓεΣυ, ενώ παράλληλα μέσα από την Επιτροπή Υγείας της Βουλής, το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να ασκεί έντονα τα καθήκοντά του εποπτεύοντας το έργο του νέου υπουργού.

Αναφερόμενος στις συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν, αλλά και την κορύφωση των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δήλωσε ότι πρόταση του κινήματος που κατατέθηκε στο Προεδρικό για αντιμετώπιση των προκλήσεων προς δύο κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο άμεσος τερματισμός κάθε μορφής χρηματοδότησης από την Ε.Ε. προς την Τουρκία, όπως επίσης και το εμπάργκο όπλων από Ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία.

Παράλληλα, με τις ενέργειες της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες έχει καταρρεύσει ο μύθος που καλλιεργούσε η κυβέρνηση για δήθεν στρατιωτικές συμμαχίες στην περιοχή, με τον κ Χρίστου να τονίζει πως αποτελεί εθνική προτεραιότητα η άμεση επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, όντας η μοναδική φυσική σύμμαχος που έχει η Κύπρος.

Όσο αφορά το κοινοβουλευτικό έργο του ΕΛΑΜ, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί εδώ και πολλούς μήνες για μια πλειάδα κοινωνικών ζητημάτων, προτάσεις που είχαν υιοθετήσει οι πλείστοι υποψήφιοι προεκλογικά, όμως εναπόκειται στους ίδιους και τα κόμματά τους αν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, καθώς οι προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί στην Βουλή από το ΕΛΑΜ και απλά πρέπει να τις στηρίξουν. Παράλληλα, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε ενδελεχώς στις θέσεις του ΕΛΑΜ για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 28ης Ιανουαρίου, ο κ. Χρίστου εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς το ΕΛΑΜ πλέον καθιερώνεται ως η τέταρτη πολιτική δύναμη με ξεκάθαρες ανοδικές τάσεις. Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη όσων μας στήριξαν, παραμένοντας σταθεροί στις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες μας.