Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, με τα όσα όλοι είδαμε και παρακολουθήσαμε μέσα από τα επίμαχα βίντεο, έχουμε απέναντι μας μία κοινωνία η οποία περιμένει από εμάς τους βουλευτές, την πολιτεία και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να βρει τη δικαιοσύνη της.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, σχεδόν όλα τα κόμματα έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς. Σήμερα συζητούμε ενώπιων του κοινοβουλίου αν θα υπάρξει αυτοδιάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές.

Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δηλώνουμε πως θα έπρεπε να προηγηθεί μια άλλη συζήτηση, η οποία θα έστελνε τα σωστά μηνύματα στη κοινωνία. Αναφερόμαστε φυσικά στην δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε πρόσφατα, καθώς με αυτό τον τρόπο θα ήταν πλέον φανερό στον οποιονδήποτε πολίτη, πως τα κόμματα δεν προχωρούν σε πρόωρες εκλογές για να συγκαλύψουν και να κουκουλώσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, θα ήμασταν θετικοί στην αυτοδιάλυση του κοινοβουλίου και στις πρόωρες εκλογές.

Λέγοντας αυτά, θα ήθελα να υπενθυμίσω ακόμα κάτι, το ΕΛΑΜ αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που δεν εμπλέκεται σε οποιοδήποτε σκάνδαλο στην πολιτική σκηνή του τόπου, ούτε σε λίστες, ούτε σε διαρροές, ούτε σε οικονομικά σκάνδαλα.

Από την πρώτη στιγμή το ΕΛΑΜ στέκεται μαζί με την κοινωνία και ακούμε αυτό, που όλοι ξέρετε και όλοι γνωρίζετε πως λένε οι πολίτες, χρειάζεται ΚΑΘΑΡΣΗ. Για να υπάρξει όμως κάθαρση, θα πρέπει να υπάρξει πρώτα και ανάλογη πολιτική βούληση.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα στηρίξει την αυτοδιάλυση του κοινοβουλίου και τις πρόωρες εκλογές.

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)