Συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων το θέμα της διαφθοράς στον αθλητισμό και ειδικότερα τα θέματα του ποδοσφαίρου, που τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρακολουθεί με ανησυχία τα τεκταινόμενα και ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να πάρουν επιτέλους μέτρα για πάταξη αυτών των φαινομένων.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, τα φαινόμενα διαφθοράς στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, δεν είναι φαινόμενα των ημερών μας. Διαχρονικά οι εκάστοτε ηγεσίες δεν έχουν χειριστεί με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα θέματα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιων αυτών των εξελίξεων.

Οι μόνοι που την πλήρωσαν τελικά, ήταν οι οπαδοί και οι φίλαθλοι των ομάδων, που μέσα από την κάρτα οπαδού απομακρύνθηκαν από τους αθλητικούς χώρους. Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταργήσουν τον νόμο για την κάρτα φιλάθλου, ώστε να επιστρέψουν πίσω οι φίλαθλοι και να στηρίξουν αυτά τα αθλήματα.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)