Τουρκία και ψευδοκράτος σε πλήρη σύμπραξη προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση, με πρόσχημα τις έρευνες για το Φυσικό Αέριο, εισβάλλοντας παράνομα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση μας προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μάλιστα δηλώνει ότι υπάρχει «θετικό κλίμα», ενώ ο κατοχικός ηγέτης υπερασπίζεται την κυβέρνηση Ερντογάν, λέγοντας ότι η στάση της κυπριακής κυβέρνησης είναι που προκάλεσε την όλη ένταση.

Είναι άξιο απορίας το που πιστεύουμε ότι θα οδηγηθούμε με την παραμονή μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αποχωρήσει άμεσα από τις συνομιλίες και να εκθέσει διεθνώς την Τουρκία και το ψευδοκράτος για την προκλητική, επιθετική τους ρητορική.

Ας παραδειγματιστεί τουλάχιστον από τον «συμπολίτη» του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ήγειρε ένα σχολικό φυλλάδιο (που δεν τον αφορούσε) σε μείζον πολιτικό ζήτημα διεθνώς και ας πράξει κάτι αντίστοιχο, πολλαπλάσιο σε ένταση βαθμό, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερη πρόκληση οι παραβιάσεις με πολεμικά και ερευνητικά πλοία από ένα σχολικό φυλλάδιο.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)