Οι επικριτικές δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας, Ρίκκου Μαππουρίδη, ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που λέει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ότι η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη δεν είναι τίποτα άλλο από το δεκανίκι της οικονομικής ελίτ και της κλεπτοκρατικής κομματοκρατίας που ασελγεί εις βάρος του λαού εδώ και δεκαετίες.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, έκανε λόγο για λανθασμένες επιλογές της Κυβέρνησης, η οποία αν και όπως είπε, είχε θέσει ψηλά τον πήχυ, ενήργησε στη βάση της ίδιας παλιάς νοοτροπίας. Χαρακτήρισε τις επιλογές λανθασμένες, όχι μόνο σε ότι αφορά ορισμένα άτομα, αλλά και ως προς τις θέσεις τις οποίες τοποθετήθηκαν.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαππουρίδης ανέφερε ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση σε δύο ημικρατικούς οργανισμούς οι οποίοι εισέρχονται σε φάση ιδιωτικοποίησης να διορίζει ως Προέδρους, Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, ενώ στον τρίτο εξίσου νευραλγικό, να διορίζει κουμπάρο οδοντίατρο για να ικανοποιηθεί η κομματική επιλογή του ΔΗΚΟ. Δεν μπορεί επίσης, πρόσθεσε, να εμπιστευόμαστε για παράδειγμα γεωπόνο για την προαγωγή του Τουρισμού».

Ξεκάθαρα βλέπουμε, ότι το βόλεμα των ημετέρων και η συνδιαλλαγή μεταξύ των πολιτικάντηδων είναι το πρώτο τους μέλημα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), διερωτάται πως έφτασαν 800 βιογραφικά σημειώματα στο προεδρικό για τους διορισμούς στους ημικρατικούς. Πότε ενημερώθηκαν οι πολίτες για την προκήρυξη των θέσεων αυτών, ποιοι απέστειλαν αυτά τα σημειώματα, ποιοι έκαναν τις επιλογές των διορισμών και με ποια κριτήρια. Ερωτήματα φυσικά που δεν θα απαντηθούν ποτέ από τους κυβερνώντες.

Ο ηθικός διασυρμός του προέδρου της κυβέρνησης, γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Τα ψέματα, οι άνευ ουσίας δεσμεύσεις, η συγκάλυψη των ενόχων και η διαφθορά στο απώγειο της, οδηγούν την πατρίδα στην χρεοκοπία και τους πολίτες στην απόγνωση. Στόχο, που οι κυβερνώντες και τα υπόλοιπα καθεστωτικά κόμματα επιδιώκουν, δηλαδή όσους περισσότερους ανενεργούς πολίτες που δεν διαθέτουν πολιτικές αντιστάσεις. 

Οι Εθνικιστές, καλούν τους συμπατριώτες μας να αφυπνιστούν, να στηρίξουν τις άοκνες προσπάθειες του κινήματός μας, σε ένα αγώνα πολιτικής κάθαρσης, εθνικής ανάτασης και λαϊκής επικράτησης επί της οικονομικής και πολιτικής ελίτ που κατατρώγει τον μόχθο του απλού πολίτη.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)