Η βρετανική εφημερίδα Guardian αποτελεί μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου η λάσπη και η προπαγάνδα παράγεται σε μεγάλη ποσότητα, αφού εξυπηρετεί συμφέροντα των γνωστών δυνατών και εξουσιαστών. Έτσι όταν ομιλούμε για την Guardian, εννοούμε μία φυλλάδα όπου ο ανθελληνισμός κάνει εμφανή την παρουσία του, μέσα από διάφορα δημοσιεύματα, επομένως ας μην μας κάνει εντύπωση τα όσα διαβάζουμε.

Ακολουθώντας την πεπατημένη, παραποιεί την πραγματικότητα, ολοκληρωτική ψευδολογία προσπαθώντας να παραποιήσει την αλήθεια και να περάσει εσφαλμένη εντύπωση για το τι εστί Κυπριακό Πρόβλημα. Όταν σε αυτό συναινούν και οι πολιτικές μας δυνάμεις και αξιωματούχοι τότε το έργο της γίνεται πιο εύκολο.

Αυτή την φορά αποφάσισε να κάνει εκτενές ρεπορτάζ γύρω από τις πρωτοβουλίες επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων (!!!) με άξονα την Αμμόχωστο, μέσα στο όλο κλίμα της προδοσίας της πατρίδας μας με αφετηρία το Βαρώσι.

Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κύπρο, μίλησε με Ελληνοκύπριους και Τουρκο”κύπριους” που συμμετείχαν σε πρόσφατες εκδηλώσεις, οι οποίοι υπάγονται στις γνωστές οργανώσεις που χρηματοδοτήθηκαν παράνομα και υπογείως από διάφορους οργανισμούς των Η.Ε., για να προωθήσουν τα εθνοκτονικά σχέδια ομοσπονδίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βαφτίζει τους Έλληνες της Κύπρου και τους Τουρκο«κύπριους», ως Κύπριους, συμβάλλοντας στο κλίμα των ημερών, σκιαγραφώντας την γραμμή που θα ακολουθηθεί στο άμεσο μέλλον με την παρθενογένεση ενός νέου Έθνους και λαού. Αυτού τον Κυπρίων …

Έλληνες ξυπνάτε … Η προδοσία βρίσκεται προ των πυλών …