Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τον συμπληρωματικό του κράτους, όπου δήλωσε ότι θα στηρίξουμε μόνο όσα κονδύλια αφορούν την άμυνα, την υγεία, αλλά και τις αποζημιώσεις προς τον αγροτικό κόσμο, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί από το 2013.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, ενώπιον της Βουλής έφτασε ένα συμπληρωματικό κονδύλι, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθεί στους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην πατρίδα μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε την επιλεκτική ευαισθησία του κράτους όσο αφορά παράνομους μετανάστες και δήθεν πρόσφυγες που φθάνουν στην πατρίδα μας από την Τουρκία, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν χρήματα, αλλά όταν τα κονδύλια αφορούν τους απλούς πολίτες αυτού του κράτους, τότε η Κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Η δήλωση του Προέδρου του ΕΛΑΜ φαίνεται πως ενόχλησε το γνωστό κόμμα των σκανδάλων και της διαφθοράς, το ΑΚΕΛ, με τον κ. Λουκαΐδη, να βρίσκει διέξοδο στην πεπατημένη και γνωστή οδό της στείρας συνθηματολογίας, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «φασισμό», «ρατσισμό» και «μισαλλοδοξία». Μάλιστα, τόλμησε με θράσος να αποκαλέσει το ΕΛΑΜ, που είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που βρίσκεται απέναντι στο σύστημα, ως «ακροδεξιό βραχίονα του συστήματος».

Όμως, η απάντηση του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν αποστομωτική, όπου μεταξύ άλλων, ξεμπρόστιασε την υποκριτική στάση του ΑΚΕΛ, του οποίου τα στελέχη δεν ενοχλούνται από την παρουσία των τουρκικών F 16 στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά αντιθέτως ενοχλούνται όταν πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.