Θα θέλαμε να σταθούμε σε ένα περιστατικό που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα αποτελούσε πρόκληση, αλλά δυστυχώς, εσφαλμένες και προκλητικές κινήσεις κατά το παρελθόν δεν μας επιτρέπουν να μην κάνουμε αναφορά.

Τις τελευταίες μέρες, εν όψει του Ράλι Κύπρος, αναρτήθηκε μεγάλο πανό στην υπέργεια γέφυρα του Λυκείου της Δασούπολης, με το οποίο η πόλη καλωσορίζει το Ράλι.

Κατανοούμε ότι το πανό στην γέφυρα αναρτήθηκε για τους σκοπούς των αγώνων, όμως αυτό που δεν κατανοούμε και ζητούμε εξηγήσεις, είναι, γιατί τώρα αυτό το πανό δεν ενοχλεί καμιά αρμόδια υπηρεσία, όπως ενοχλούσε κάποτε το πανό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για την 20η Ιουλίου.

Μάλιστα, σε συνάντηση που έγινε τότε με τους αρμόδιους φορείς, για να δοθεί άδεια ανάρτησης πανό για την αποφράδα μέρα της 20ης Ιουλίου στην συγκεκριμένη γέφυρα, το αρνήθηκαν, με την δικαιολογία σε γενικές γραμμές «ότι επηρεάζει τους οδηγούς».

Εμείς, το μόνο που κατανοούμε με αυτές τις εξελίξεις στην Κύπρο, των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, είναι ότι το μόνο που επηρεάζαμε είναι τις υπνωτισμένες συνειδήσεις.

Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε τον απύθμενο ζήλο κάποιων, τότε να προβούν σε πρωτοφανή κινητοποίηση της αστυνομίας κατά την οποία άνδρες του ΟΠΕ και ομάδα της ΜΜΑΔ κατέφθασαν στην γέφυρα της Δασούπολης, για να κατεβάσουν ένα εθνικού περιεχομένου πανό, στο οποίο τίποτα προκλητικό δεν υπήρχε, ενώ σήμερα δεν ενοχλείται κανείς!

Τα τελευταία χρόνια έχει θαφτεί για χάριν μια ψεύτικης Ελληνοτουρκικής φιλίας το Εθνικό φρόνημα από τους άβουλους πλέον και χωρίς θέληση συμπατριώτες μας. Κάθε τι που αποσκοπεί στην αναζωπύρωση του Εθνικού φρονήματος καταπολεμείται με τις ευλογίες των κυβερνώντων αλλά και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, για να μπορούν να έχουν τον λαό μας σε πλήρη λήθαργο, υποχείριο των δικών τους αλλότριων βλέψεων.

Εμείς θέτουμε ξανά το ερώτημα, γιατί δεν πάνε και σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να κατεβάσουν το πανό και να απειλούν με συλλήψεις; Τότε το πανό για την 20η Ιουλίου ενοχλούσε; Ενώ σήμερα το Ράλι, επειδή έχει επαναπροσεγγιστικό χαρακτήρα, δεν ενοχλεί κανένα;

Μήπως κάποιοι μας κοροϊδεύουν; Αναμένουμε εξηγήσεις και όχι φτηνές δικαιολογίες γιατί ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρά τον πόλεμο που δέχεται από παντού τονίζει ότι θα σταθεί εμπροσθοφύλακας για να υπερασπιστεί την χαμένη Εθνική αξιοπρέπεια του λαού μας και θα δίνει μάχη για να κρατήσει ζωντανό το κατακρεουργημένο εθνικό φρόνημα των συμπατριωτών μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

panoDasoupoli2 0a56f

rally 3150e

Το πανό που επιτρέπεται …

1063453 412086875567380 1516033482 n 2bcf9

Το πανό που απαγορεύεται…

f0e0e9a5214b4f9d278913b10aa6423d XL 3e75c

Η αντίδραση της αστυνομίας τότε, σε φωτογραφίες …

IMG 0464 1811e

IMG 0465 e5959