Ακολουθεί αυτούσιο το απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) Χρίστου Χρίστου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σχετικά με τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων της Κύπρου, καθώς δεν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία για τους συμπατριώτες μας, αλλά όταν πρόκειται για τουρκοκύπριους, λαθρομετανάστες και νέα οδοφράγματα, ως δια μαγείας, λεφτά υπάρχουν.

Η σημερινή Κυβέρνηση ευαγγελίζεται πως πέτυχε εντυπωσιακή ανάπτυξη στο διάστημα των τελευταίων ετών. Φαίνεται πως από αυτήν την πρόοδο έχουν αποκλειστεί μεγάλες ομάδες του πληθυσμού. Ρωτήστε τους πολύτεκνους και θα σας απαντήσουν πόση ανάπτυξη έχουν εισπράξει τα τελευταία χρόνια. Ρωτήστε τους μονογονιούς και θα σας απαντήσουν όση ανάπτυξη έχουν νιώσει.

Με δεδομένο ότι το δημογραφικό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος  μας, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών. Η επαναφορά του επιδόματος μάνας όπως ήταν παλαιότερα. Η αύξηση της φοιτητικής χορηγίας και η κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν τεθεί για την καταβολή του επιδόματος τέκνου, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που θα ανακουφίσουν άμεσα την κατάσταση.

Οι μονογονεϊκές οικογένειες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Είναι, ίσως, μια από τις πιο αδικημένες ομάδες πολιτών αυτή την στιγμή. Με μοναδική στήριξη ένα επίδομα της τάξης των 180 ευρώ, υποτίθεται πως η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε όσες προσπαθούν να μεγαλώσουν μόνες τους τα παιδιά τους.

Ξέρω ότι πολλοί θα σπεύσουν να μου πουν πως λαϊκίζω. Όπως λέει συχνά ο υπουργός, «τα οικονομικά του Κράτους είναι δεδομένα».

Περίεργα πράγματα πάντως, γιατί όταν πρόκειται να δαπανηθούν χρήματα για τους Έλληνες της Κύπρου, ΔΕΝ υπάρχουν στα κρατικά ταμεία. Αντίθετα, όταν πρόκειται να δαπανηθούν τεράστια ποσά για τους παράνομους μετανάστες, του τ/κ, την διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων και τη διάσωση των τραπεζών, ως εκ θαύματος υπάρχουν.

1,5 εκ ευρώ θα εγκριθεί μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να φοιτούν τ/κ μαθητές σε Ιδιωτικά Σχολεία.
Εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο για να παίρνουν επιδόματα λαθρομετανάστες και αιτητές πολιτικού ασύλου.
Πάνω από 2,3 εκ. ευρώ θα στοιχίσουν οι εργασίες για την διάνοιξη μόνο του οδοφράγματος Λεύκας – Απλικίου.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διατίθενται από την τσέπη του φορολογούμενου κάθε χρόνο για να συντηρηθούν μουσουλμανικά τεμένη.
Δισεκατομμύρια έχουν χαθεί στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, του παράνομου ELA για στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων, των Κυπριακών Αερογραμμών, της FOCUS, της Λαϊκής Τράπεζας, των αποχετευτικών και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Αγρότες και γεωργοί περιμένουν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν από το 2013, κατά τα άλλα ακούμε για στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής.

Άνθρωποι που πλήγηκαν πρόσφατα από τα καιρικά φαινόμενα στις επαρχίες Λεμεσού, Αμμοχώστου και Λευκωσίας, περιμένουν ακόμα από το κράτος να ανταποκριθεί. Την ίδια ώρα, η Κυβέρνησή μας εμφανίζεται πανέτοιμη να παρέχει οικονομική στήριξη στους Τούρκους σφετεριστές των περιουσιών μας, για τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο ρατσισμός και η αδικία εις βάρος του ίδιου του Λαού μας βγάζει μάτια και γι’ αυτό σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το «λεφτά δεν υπάρχουν», αλλά αναλάβετε τις ευθύνες σας χωρίς άλλες δικαιολογίες.