Επειδή, συνήθως, η Κυβέρνηση κακοκαρδίζεται κάθε φορά που προβάλλονται ειδήσεις και δηλώσεις από τουρκικής πλευράς, που αποκαλύπτουν την εξέλιξη των γεγονότων στο Κυπριακό, και επειδή συνηθίζει να επικρίνει όσους τονίζουν ότι οι Τούρκοι αποκαλύπτουν τι θα συμβεί πριν συμβεί, μετροφυλλώντας προχθές τους τόμους της «Σημερινής», εντοπίσαμε μία δήλωση του Ραούφ Ντενκτάς, η οποία έγινε στο ειδησεογραφικό Πρακτορείο Ασσόσιεϊτεντ Πρες και η οποία, φωναχτά και δημόσια, προανήγγελλε την ίδρυση του ψευδοκράτους.

Η δήλωση έγινε στις 24 Αυγούστου 1977, έξι χρόνια πριν από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και ο Ντενκτάς προανήγγελλε: «Αν αποτύχουν οριστικά οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις, οι Τουρκοκύπριοι θα προχωρήσουν σε επίσημη μονομερή ανακήρυξη ανεξάρτητου τουρκοκυπριακού κράτους».

Αυτά μας αποκάλυπτε τότε ο Ραούφ Ντενκτάς, χωρίς καμία προσπάθεια να αποκρύψει τις προθέσεις και αποφάσεις του, και αυτό έγινε έξι χρόνια αργότερα. Η τότε κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού διέψευδε ότι μπορούσαν οι Τουρκοκύπριοι να ανακηρύξουν «κράτος», και υποστήριζε ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπήρχε, λόγω και των διεθνών αντιδράσεων που θα προκαλούσε. Όμως τελικά η ανακήρυξη έγινε, το ψευδοκράτος ναι μεν δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς, αλλά οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σήμερα, διεξάγονται στη βάση αυτής της πραγματικότητας και της εμπέδωσης και αποδοχής, πλέον, από την ελληνοκυπριακή ηγεσία τής ύπαρξης ενός ψευδοκράτους, το οποίο θα νομιμοποιηθεί, θα μονιμοποιηθει και μετεξελιχθεί σε «τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος».

Να μην παραπονείται, συνεπώς κανείς, ότι η μόνη ενημέρωση της οποίας τυγχάνουν, όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, προέρχεται από δηλώσεις Τουρκοκυπρίων πολιτικών και της τουρκικής ηγεσίας. Διότι, αν δεν μιλούσαν οι Τουρκοκύπριοι ηγέτες και πολιτικοί και η Άγκυρα, για να μας ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα, θα αφηνόμασταν, και πολιτικές ηγεσίες και λαός, στις παραπλανήσεις και στις ωραιοποιήσεις των κυβερνήσεών μας, στις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν και στις ωραιοποιήσεις που κατασκευάζουν.

Υπενθυμίζουμε, παρεμπιπτόντως, ότι από τον Ντενκτάς πληροφορηθήκαμε τη μυστική συμφωνία του με τον Γλαύκο Κληρίδη, από τον Ντενκτάς πληροφορηθήκαμε ότι η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο, από τον Ιζέτ Ιζτζάν μάθαμε ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ επέδωσε έγγραφο συγκλίσεων στον Έρογλου και στον Αναστασιάδη, όταν το Προεδρικό διέψευδε ότι κατείχε τέτοιο έγγραφο.

Η Τουρκία και οι υποτελείς ηγέτες των κατεχομένων μάς αποκαλύπτουν, πάντοτε, έγκαιρα και δημόσια τους στόχους τους, και προχωρούν σε στιγμές πρόσφορες στην πραγματοποίησή τους. Οι Τούρκοι μάς πληροφορούν τι συμβαίνει στα παρασκήνια και τι πρόκειται να συμβεί. Και συμβαίνει. Οι αδαείς ηγέτες μας ποτέ δεν πίστεψαν, ποτέ δεν έλαβαν προληπτικά μέτρα αναχαίτισης των τουρκικών σχεδίων και πάντοτε σχεδόν χλεύαζαν τους τουρκικούς στόχους, ως απραγματοποίητους.

Και σήμερα, τόσο ο Ακιντζί ο οποίος αποκοιμίζει τους ηγέτες μας με ανέξοδες δηλώσεις, όμως, στην πραγματικότητα, στο βάθος των δηλώσεων και των σκέψεών του μπορεί να διακρίνει ένας και τις πραγματικές επιδιώξεις του, αλλά και οι Τούρκοι ηγέτες που ξεκάθαρα μιλούν για λύση δύο κρατών και δύο λαών, μας αποκαλύπτουν πώς προτίθενται να προχωρήσουν. Και πάλι δεν τους πιστεύει η ηγεσία, ή, το χειρότερο, γνωρίζει ότι αυτά που λένε αυτά επιδιώκουν, αλλά προκειμένου να συντηρήσει το παραμύθι της ψεύτικης αισιοδοξίας και της κίβδηλης ελπίδας που καλλιεργεί, επιλέγει να κρατά τον λαό στο σκότος.

Αλλά πλησιάζουμε στο τέλος του παραμυθιού, και η αποκάλυψη της αλήθειας και των τουρκικών στόχων είναι τόσο κοντά, ώστε, αν δεν αφυπνισθεί η ηγεσία, το κόστος που θα καταβληθεί από τον κυπριακό Ελληνισμό θα είναι βαρύτατο…

ΠΗΓΗ