Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής, βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα δήλωσε πως δικηγορικά γραφεία, κόμματα και άλλα οργανωμένα σύνολα, σε συνεργασία με λαθρομετανάστες δημιούργησαν κύκλωμα επαγγελματικής απασχόλησης ξένων, κυρίως από την Αίγυπτο, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο με βίζα για εργασία, άφησαν «στα κρύα του λουτρού» τους εργοδότες τους και δημιούργησαν δικές τους δουλειές και επιχειρήσεις.

Οι πλείστοι είναι αιτητές πολιτικού ασύλου. Οκτώ χιλιάδες αιτήσεις ξένων για παραχώρηση πολιτικού ασύλου απορρίφθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία και αντί να απελαθούν άμεσα, κυκλοφορούν σε ολόκληρη την Κύπρο κάνοντας επιχειρηματικές συναλλαγές και λαμβάνοντας την ίδια ώρα επιδόματα από την Κυπριακή Δημοκρατία!

Συμπλήρωσε πως το 65% όσων πήραν από το κράτος επίδομα προίκας, είναι ξένοι, αφήνοντας χιλιάδες συμπατριώτες μας να περιμένουν ακόμη το δικό τους επίδομα…