Πλήρως εκτεθειμένο αφήνει τον πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου η έρευνα της Αστυνομίας για το καταχώνιασμα του φακέλου που «έδειχνε» ποινικές ευθύνες του Πρόδρομου Προδρόμου.

Ο Ερωτοκρίτου σύμφωνα με την έρευνα και επίσημη τοποθέτηση της Αστυνομίας για  τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας μας (03/06 και 06/06) ήταν το πρόσωπο που ήρθε τελευταία φορά σε επαφή με τον φάκελο που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην συνεργάτη του και νυν εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομο Προδρόμου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανοίγει (πάλι) η υπόθεση Προδρόμου μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline – Τοποθέτηση Νομικής Υπηρεσίας

Συγκεκριμένα, στέλεχος της Αστυνομίας παρέδωσε τον φάκελο ιδιοχείρως στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου στις 20 Μαρτίου του 2015, όμως, έκτοτε αγνοείται η τύχη του!

Εδώ να σημειωθεί ότι Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Πρόδρομος Προδρόμου είχαν κοινή πορεία. Διετέλεσαν και οι δυο βουλευτές του νυν κυβερνώντος κόμματος, ενώ το 2004 είχαν αποχωρήσει από τον Δημοκρατικό Συναγερμό διαφωνώντας με τις θέσεις του κόμματος για το «σχέδιο Ανάν».

Το 2006 ο Προδρόμου προχώρησε στην ίδρυση του ΕΥΡΩΔΗ (αυτοδιαλύθηκε το 2008), ενώ ο Ερωτοκρίτου προσχώρησε στις τάξεις του ΕΥΡΩΚΟ.

Η επίσημη τοποθέτηση της Αστυνομίας για τις αποκαλύψεις του ThemaOnline (03/06 και 06/06), έχει ως ακολούθως: «Αναφορικά με δημοσιεύματα που έχουν δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας και αφορούν υπόθεση στην οποία φαίνεται να εμπλέκεται ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομος Προδρόμου να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα: Η Αστυνομία αφού διερεύνησε την καταγγελία και ολοκλήρωσε τον σχετικό φάκελο, αυτός διαβιβάστηκε στις 20/3/2015 δια χειρός στο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης».

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη τοποθέτηση της Αστυνομίας, «έκτοτε ο φάκελος, αν και ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία δεν επιστράφηκε με οδηγίες». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, η νομική εισαγγελία αφού πρώτα λάβει έναν φάκελο από την Αστυνομία, τον αποστέλλει πίσω δίδοντας οδηγίες είτε για να ασκηθεί ποινική δίωξη, είτε για να κλείσει η υπόθεση ελλείψει επαρκών στοιχείων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως στην περίπτωση του Προδρόμου.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χάθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Είχε γίνει καταγγελία από κοπέλα το 2012

Ο πολιτικός που φέρεται να κρύβεται πίσω από το fb της κοπέλας το 2012 – Αστυνομία: «Θα το εξετάσουμε»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

Το ιστορικό της καταγγελίας

Σημειώνεται πως όπως είχαμε γράψει και την Παρασκευή (03/06), στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 κοπέλα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άγνωστος είχε δημιουργήσει δυο δικά της προφίλ σε διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, στους λογαριασμούς αυτούς, για την δημιουργία των οποίων είχε άγνοια, δημοσιοποιούνταν στοιχεία της, όπως φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες.

Η Αστυνομία κατέληξε στον Προδρόμου και μάλιστα στο πλαίσιο της διερεύνησης δέσμευσε  τον προσωπικό του υπολογιστή (lap top). Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το IP Adress από το οποίο δημιουργήθηκαν οι λογαριασμοί ανήκε στον ύποπτο.

Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε ικανοποιητική μαρτυρία για ποινική δίωξή του. Υπήρχε θέμα παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει (03/06) μετά από καταγγελία κοπέλας από την Λάρνακα που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2012 και διερεύνηση της Αστυνομίας, προέκυψε ότι πιθανόν να υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος του κ. Προδρόμου. Και παρόλο που από τις 09 Μαΐου του 2013 υπήρχε εισήγηση να προωθηθεί ο φάκελος στη Γενική Εισαγγελία για τα περαιτέρω, εντούτοις έμεινε στα συρτάρια της Αστυνομίας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και πήρε τελικά τον δρόμο για τη νομική υπηρεσία. Στο μεσοδιάστημα ο κ. Προδρόμου πήρε θέση βουλευτή…

Του Φάνη Μακρίδη