Στο φως της δημοσιότητας έρχεται έγγραφο μέσω, του οποίου ο Bοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου καταγγέλλει τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για παρεμπόδιση των ερευνών σχετικά με την οικονομία.

Στο έγγραφο, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου μιλά ξεκάθαρα για άρνηση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη να συνεργαστεί με τους ανακριτές και να παραδώσει στοιχεία κρίσιμα για την έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Με σημείωμα ημερομηνίας 8 Αυγούστου 2014 προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ζητούσε σε αυστηρό ύφος τη συμμόρφωση της διοικητού της Κεντρικής ράπεζας, μετά την άρνησή της, όπως αναφέρεται, να συνεργαστεί με τους ανακριτές που διερευνούσαν τα αίτια για την κατάρρευση της οικονομίας.

Το έγγραφο αποκάλυψε ο Παύλος Μυλωνάς, στη μεσημβρινή εκπομπή του MEGA «Ενημέρωση Τώρα».

Όπως αναγράφεται, η Κεντρική Τράπεζα και ιδιαίτερα η επικεφαλής της, αρνήθηκαν την παραχώρηση στοιχείων στους ανακριτές, για τα δάνεια που παραχωρήθηκαν στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τραπεζών, αξιωματούχων τους και συνδεδεμένα με αυτούς πρόσωπα, που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου, την πρώην Λαϊκή και τον Συνεργατισμό.

Και υπογραμμίζει πως οι ισχυρισμοί της Διοικητού ούτε λογικά, ούτε νομικά ευσταθούν καθώς τόσο η Κεντρική, όσο και τα πεπραγμένα των εκάστοτε προϊσταμένων της, τελούν υπό διερεύνηση με βάση τις αποφάσεις που έλαβε η Νομική Υπηρεσία από τον Ιούλιο του 2013.

Εισηγείται, δε, προς τον Γενικό Εισαγγελέα ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, να παρέμβει τηλεφωνικώς προς τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, προκειμένου να συμμορφωθεί προς το αίτημα των ανακριτών.

Μέσω του άρθρου 6 (1) ουσιαστικά διατάσσεται το πρόσωπο, για το οποίο εκδίδεται η προειδοποίηση, να παραδώσει έγγραφα που έχει στην κατοχή του, σε αντίθετη περίπτωση υπέχει ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για τις επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει οι ανακριτές για τη δυστοκία εξασφάλισης εγγράφων από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας, ο Γενικός Εισαγγελέας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, με αποτέλεσμα να παραδοθούν τελικά όλα τα σχετικά έγγραφα.

ΠΗΓΗ – livenews.com