Το ανατολίτικο παζάρι του Ερντογάν με την Ευρώπη πάνω στις ζωές των προφυγόπουλων που πνίγονται στο Αιγαίο αποκαλύπτει η εφημερίδα “Αγορά”.

Ο… σουλτάνος εκβιάζει ότι θα πλημμυρίσει της Ευρώπη με εκατομμύρια λαθρομετανάστες και ότι θα πνίξει 15 χιλιάδες παιδιά στο Αιγαίο, αν οι ηγέτες της Ευρώπης δεν του δώσουν “μπαξίσι”, ήτοι 9 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια!

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβρη στην συνάντηση των G20 στην Αττάλεια οι Τουσκ και Γιουνκέρ αντιλήφθηκαν από πρώτο χέρι πως η Άγκυρα είναι αδίστακτη!

Τώρα που τα πρακτικά της συνάντησης των τριών διέρρευσαν αποκαλύπτεται το μέγεθος του εκβιασμού από την Τουρκία. Ο Ερντογάν ήταν αμετακίνητος και ζήτησε επίμονα 3 δισεκ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 9 δισεκ. ευρώ για 3 χρόνια ώστε να υπάρχει μια πρώτη συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης.

Όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν διαμαρτυρήθηκε για τις απαιτήσεις της Τουρκίας, ο Ερντογάν έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: “Μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία όποια στιγμή θέλουμε και να στέλνουμε τους πρόσφυγες με λεωφορεία. Εάν μας δίνετε 3 δισ. ευρώ για δυο χρόνια, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Η Ελλάδα έλαβε 400 δισ. ευρώ κατά την διάρκεια της κρίσης. Θα έπρεπε αν αποσπάσουμε μερικά από εκείνα τα κονδύλια και τα επενδύσουμε σε μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία, ώστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες”.

Όταν ο Τουσκ είπε στον Ερντογάν ότι αυτά τα χρήματα προς την Ελλάδα ήταν δάνεια, ο τούρκος πρόεδρος τον διέκοψε λέγοντας και ότι η Τουρκία έχει δαπανήσει 8 δισ. ευρώ για στρατόπεδα προσφύγων.

Ο εκβιασμός του Ερντογάν – που τελικά πέτυχε αυτό που ήθελε –  ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που καταγράφεται στα εμπιστευτικά έγγραφα: “Ο κ. Ερντογάν ρώτησε ρητορικά: Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες, εάν δεν φτάσουμε σε συμφωνία; Θα τους σκοτώσετε;

Ο Τούρκος πρόεδρος σήκωσε και άλλο τους τόνους, λέγοντας ότι αν δεν κλείσει η συμφωνία με την Άγκυρα, τότε η Ε.Ε.θα έρθει αντιμέτωπη με περισσότερο από ένα μικρό αγόρι (σ.σ. ο μικρός Αϊλάν) στις ακτές. “Θα είναι 10-15 χιλιάδες νεκρά παιδιά. Πώς θα το χειριστείτε αυτό;”. Και συνέχισε με υψηλούς τόνους προς τους Τουσκ και Γιουνκέρ: “Οι επιθέσεις στο Παρίσι αφορούν την φτώχεια και τον αποκλεισμό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι, αλλά θα συνεχίζουν να είναι τρομοκράτες για την Ευρώπη”.

Η ιστορία απέδειξε πως οι εκβιασμοί και το ανατολίτικο παζάρι με ανθρώπινες ψυχές του Ερντογάν πέρασαν και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να στέκεται ανήμπορη μπροστά στις επιθυμίες του “σουλτάνου”.

ΠΗΓΗ