Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή ενέργεια των Βρετανικών κατοχικών δυνάμεων στην Ξυλοφάγου, που δρώντας εντελώς αλαζονικά, ως αποικιοκράτες, προχώρησαν στην κοπή χιλιάδων δένδρων στην περιοχή, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, μη τηρώντας τις υποσχέσεις τους.

Θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε επίσης και την στάση των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών, οι οποίοι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, δεν μπορούν να προστατεύσουν την γη μας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και ανάξιοι να διαχειριστούν την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το Κίνημά μας τονίζει ότι θα παραμείνει έμπρακτα, με όλες του τις δυνάμεις, στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα επί της ευκαιρίας εγείρει ξανά το ζήτημα των Βρετανικών βάσεων, οι οποίες αποτελούν τρίτη κατοχική χώρα, κυρίως μετά το Brexit και απαιτούμε την άμεση αποχώρησή τους, αφού δεν έχουν καμία θέση στο νησί.

Να βάλουν καλά στο μυαλό τους οι αποικιοκράτες ότι θα μας βρουν μπροστά τους, γιατί τούτη γη δεν τους θέλει, δεν της γίνονται φίλοι …

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)