Η αξιοπρέπεια τους, είναι μια λέξη που έχει χαθεί στον γολγοθά τους ανάμεσα στην γραφειοκρατία και της λίστας αναμονής να τους δει ένας γιατρός. Κραυγές αγωνίας από ασθενείς που περιμένουν στις λίστες αναμονής των δημόσιων νοσηλευτηρίων ακούστηκαν στην εκπομπή ”Μεσημέρι και Κάτι” στο Σίγμα.

Τηλεθεάτρια καταγγέλλει ότι περιμένει από το 2012 να κάνει εγχείρηση, ενώ για ραντεβού σε οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό και τεστ οστεοπόρωσης, περιμένει εδώ και ένα χρόνο ένα τηλεφώνημα. Ντροπιαστική είναι η περίπτωση καρδιοπαθή ηλικιωμένου ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα στην εκπομπή για την ταλαιπωρία που υφίσταται περιμένοντας για ένα ιατρικό ραντεβού. 

Η ζημιά που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι τα τελευταία 3 χρόνια έχει πλήξει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας, επεσήμανε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης. Δυστυχώς η κυβέρνηση, επεσήμανε συμπεριφέρεται στους συνταξιούχους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με κοινωνική αναλγησία.

Για τα προβλήματα στο τομέα της υγείας, η ΕΚΥΣΥ καλεί την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί και συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους και εμπλεκόμενους φορείς, ένα ΓΕΣΥ καθολικό για όλους τους πολίτες. Μέχρι όμως να γίνει αυτό θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για ενίσχυση του τομέα της υγείας και να υπάρχει το δικαίωμα για δωρεάν υγεία, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανάπηρους, τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Γενικά είναι αναγκαία η ύπαρξη δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν χαμηλά εισοδήματα.   ΠΗΓΗ   Αυτό είναι το κράτος προνοίας και ανάπτυξης της ανάλγητης διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Οι κραυγές αγωνίας και οι λυγμοί των απελπισμένων γερόντων δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δυνατή γροθιά στο στομάχι, για να αφουγκραστούμε όλοι το πρόβλημα και να αντιληφθούμε, το που ακριβώς βρισκόμαστε ως κοινωνία. Είναι θλιβερό, εν έτει 2016, η ποιότητα ζωής για τον μέσο πολίτη να έχει πέσει στο πιο χαμηλό επίπεδο, με την ραγδαία φτωχοποίηση μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού η οποία αυξάνεται συνεχώς και τον τομέα της Δημόσιας Υγείας να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος. Η επιμόρφωση των αλλοδαπών βλέπετε επείγει περισσότερο από τη ζωή των Κυπρίων πολιτών…