Τα τελευταία 41 χρόνια το 37% της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή, όχι όμως από τυχαίες συγκυρίες, αλλά λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974, όπου ο Αττίλας πάτησε τα ιερά χώματα της Κύπρου. Οι Τούρκοι έσφαξαν άμαχο πληθυσμό, βίασαν τις γυναίκες μας, δολοφόνησαν αιχμαλώτους, λεηλάτησαν την Ελληνική μας γη και καταπάτησαν με τον ποιο βάρβαρο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου διαπράττοντας αμέτρητα εγκλήματα πολέμου. Έκτοτε οι Τούρκοι κρατούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες δια της βίας.

Είναι με αυτόν τον λαό που οι πολιτικάντηδες των τελευταίων δεκαετιών συνομιλούν για επίλυση του κυπριακού στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Δηλαδή για χάριν της δήθεν ειρηνικής συμβίωσης με τον κατακτητή διαγράφουν από την ιστορία τις βαρβαρότητες του Αττίλα, ξεχνούν την εισβολή, αναιρούν τη παράνομη κατοχή Ελληνικού εδάφους, ενώ ασελγούν στην μνήμη των νεκρών του 1974.

Η ανθελληνική προπαγάνδα, που πηγάζει μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς έχει φτάσει στην κορύφωσή του. Διαχειρίζοντας κατά το δοκούν και με τον ποιο αντεθνικό τρόπο τα ΜΜΕ, επιχειρούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον λαό και κυρίως την νεολαία, προωθώντας μια δήθεν ελληνοτουρκική φιλία με απώτερο σκοπό να ομοσπονδοποιήσουν την Κύπρο. Επιχειρούν να παρουσιάσουν τις σχέσεις Ελλήνων – Τούρκων ως ρόδινες, για να δεχτεί ο Κυπριακός Ελληνισμός την λύση της ΔΔΟ, προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και των διεθνών εξουσιαστών της Κύπρου.

Στην Κύπρο του 2015, της σήψης, της λήθης και της παρακμής δεν έχουν θέση τέτοιες νεοφιλελεύθερες, θολοκουλτουριάρικες και προδοτικές αντιλήψεις περί ελληνοτουρκικής φιλίας και ομόσπονδης της Κύπρου. Η ίδια η Ιστορία, μέσα από χιλιάδες παραδείγματα μπορεί να αποδείξει και στον πιο δύσπιστο πως καμία ομοσπονδία και καμία φιλία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν μπορεί να είναι λειτουργική.

Ατενίζοντας λοιπόν το μέλλον μέσα από την Ιστορία, έχοντας κατά νου τις δολοφονίες των ηρωομαρτύρων Τάσο Ισαάκ, Σολωμό Σολωμού και τους νεκρούς των Ιμίων που πέθαναν στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας το 1996. Επίσης, παίρνοντας παραδείγματα από τον βίο και τις θυσίες ανδρών όπως ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης και ο Μάτσης που δεν συμβιβάστηκαν στο πνεύμα της εποχής, αλλά αντιθέτως πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Οι Έλληνες Εθνικιστές θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα μας με όπλα την ατσάλινη πίστη μας και την ανίκητη θέλησή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων θέλουν να τουρκοποιήσουν την Κύπρο.

Στην εποχή της δουλοπρέπειας και του ραγιαδισμού, οι συνεχιστές του αγώνα που άρχισε ο Διγενής, εμείς τα παιδιά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), επιβάλλεται να ορθώσουμε ανάστημα και ενσαρκώνοντας το επίκαιρο παρά ποτέ σύνθημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και Τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους», δίνουμε όρκο αγώνα, υψώνοντας την σημαία της Εθνικής Αντίστασης απέναντι σε όσους προσκυνούν τον κατακτητή.  

Πέτρος

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)