Συνεχίζονται αμείωτες οι τουρκικές επεκτατικές προκλήσεις. Μετά την νέα τουρκική εισβολή στις κυπριακές θάλασσες, την προέλαση των κατοχικών δυνάμεων σε Μόρφου, ευρύτερη περιοχή Δένειας – Αστρομερίτη, κάνουν ακόμη ένα βήμα στο γήπεδο της Τσετίνκαγιά, που βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης στο Κέντρο της Λευκωσίας.

Την ίδια στιγμή, ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, σε ομιλία του στη Σύνοδο του Economist που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, δήλωσε εξίσου προκλητικά ότι «υπάρχουν καλοί επιχειρηματικοί λόγοι για αυξημένο εμπόριο μεταξύ των δύο πλευρών του νησιού.», καλώντας τους πολίτες να αυξήσουν τις παράνομες αγορές από τα κατεχόμενα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με λύπη σημειώνει την αδυναμία και την ανυπαρξία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διπλωματικό επίπεδο. Με υποχωρητικότητα και ενδοτικές πολιτικές, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις κατάφεραν να υποβαθμίσουν το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά.

Η Κύπρος κινδυνεύει και ευθύνη έχουν όλες οι Κυβερνήσεις και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Η τουρκική επεκτατικότητα που διευρύνθηκε και στο Κέντρο της Λευκωσίας, σε συνδυασμό με τις προκλητικές δηλώσεις του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, υπενθυμίζουν σε όλους, τους κινδύνους που διατρέχουμε.

Η υποψηφιότητα του Χρίστου Χρίστου είναι αυτή που θα βάλει τέλος στην υποχωρητικότητα, αφού με κατευνασμούς, φιλοφρονήσεις και παρακάλια με τον κατακτητή κινδυνεύουμε να χάσουμε την Πατρίδα μας.

Είναι καιρός μια εθνικά σκεπτόμενη Κυβέρνηση να απαιτήσει τα νόμιμα και ιστορικά δίκαια του λαού μας. Να απαιτήσει την απελευθέρωση.

Γραφείο Τύπου
Εκλογικού επιτελείου
Χρίστου Χρίστου