Η απαράδεκτη και αναιδής συμπεριφορά του προεδρου της ΠΣΕΜ και κομματικού στελέχους της ΕΔΟΝ προς τον Διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνασίου, κ. Λοϊζου Σέπου, χρήζει άμεσης διερεύνησης από το Υπουργείο Παιδείας. Η παρέμβαση του ΑΚΕΛ στον ιερό χώρο της εκπαίδευσης,μέσω καθοδηγούμενων κομματικών της στελεχών και οι χαρακτηρισμοί από αυτούς, «ρατσιστή» και «φασίστα» αποδεικνύουν το πολιτικό ήθος του κομμουνιστικού κόμματος.

Ο προσηλυτισμός νέων ανθρώπων με ανθελληνικές και αθεϊστικες ιδεοληψίες, μέσα σε Ελληνικά ορθόδοξα σχολεία, μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα μπορεί να φέρει από την καλλιέργεια δημοκρατικής σκέψης και πατριωτικού φρονήματος στους μαθητές. Ο χώρος του σχολείου δεν πρέπει να λειτουργεί για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, όπως τόσα χρόνια προσπαθεί το ΑΚΕΛ να πράξει, αλλά για την ποιοτική εκπαίδευση και την καλλιέργεια των Ελληνορθόδοξων ιδανικών της Πατρίδας μας.

Το ΕΛΑΜ καταδικάζει την πολιτική παρέμβαση του ΑΚΕΛ στα σχολεία, που μετατρέπει τα μέλη της ΠΣΕΜ από εκπρόσωπους των μαθητών, σε κομματικά φερέφωνά του. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να πάρει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά από τις απειλές και αυθαίρετες ενέργειες του ΑΚΕΛ.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Σωτήρης Ιωάννου
Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)