Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων θεωρεί πως η πλήρης ιδιωτικοποίηση της CYTA είναι απαραίτητη. Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι “Η Κύπρος είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ο τηλεπικοινωνιακός φορέας βρίσκεται σε κρατικά χέρια”.

Εμείς να υπενθυμίσουμε τον κ. Δημητριάδη, ότι η Λευκωσία είναι η μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη και η Κύπρος η μοναδική ημικατεχόμενη χώρα, που εδώ και 42 χρόνια κατέχει παράνομα τα εδάφη της μια τρίτη χώρα, με την βια των όπλων και βρίσκεται με το χέρι στην σκανδάλη μια ανάσα από εμάς. Οπότε, καλό θα ήταν να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην Κύπρο και να αντιληφθεί και του κινδύνους που ελλοχεύουν από μια τέτοια ενέργεια, αφού θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα ζητήματα τα οποία διακυβεύονται σε περίπτωση υλοποίησης αυτής της πρότασης. Θέματα εθνικής ασφάλειας, αξιοπιστίας δικτύων, μετατόπισης συμφέροντος, μεταφοράς εργασίας στο εξωτερικό (εμπιστευτικότητα) και ύπαρξης εταιρειών που σχετίζονται με τουρκικά συμφέροντα είναι μόνο λίγες από τις εκφάνσεις που θα πρέπει να προσμετρηθούν ώστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε ιδιωτικοποιήσεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την πλήρη αντίθεσή του σε μία τέτοια ενέργεια και θεωρεί τουλάχιστον τραγικό σφάλμα το να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ιδιωτικοποιήση της CYTA.