Σκηνές τρόμου έζησαν το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι της Λάρνακας από την κακοκαιρία που διήρκησε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Για μία ακόμη φορά όλοι γίναμε μάρτυρες πλημμυρισμένων σπιτιών, δρόμοι γεμάτοι νερό, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και αυτοκινήτα ακινητοποιημένα στους δρόμους με πολίτες εγκλωβισμένους μέσα σε αυτά.

Παρά τις μετεωρεολογικές προβλέψεις οι αρμόδιοι δεν προέβησαν σε καμία κίνηση ώστε να αποφευχθούν οι ζημιές. Τα τελευταία χρόνια η πόλη της Λάρνακας έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο εργοτάξιο αλλά παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν φαίνεται να έχει διορθωθεί. Ακόμη και αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν από την κακοκαιρία και την απουσία του κράτους.

Είναι καιρός κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τι πραγματικά θα έλεγαν οι υπεύθυνοι εάν κάποιος συμπολίτης μας πνιγόταν; Θα συνέχιζαν να σφυρίζουν αδιάφορα; Όλες αυτές τις ζημιές ποιός θα τις πληρώσει; 

Αφήστε στην άκρη επιτέλους τις πολυδαπανηρές επενδύσεις και βγείτε έξω στους δρόμους να δείτε τι γίνεται! Πόλη που δεν μπορεί να διαφυλάξει την ασφάλεια των κατοίκων και των κτιρίων σε περίπτωση κακοκαιρίας, δεν είναι σοβαρή πόλη.

Ελπίζουμε η νύχτα της 13/12/14 να γίνει μάθημα στους υπεύθυνους και να λάβουν έστω εκ των υστέρων μέτρα αποτροπής και άμεσης επιδιόρθωσης των ζημιών αλλιώς καλό είναι να πάνε στα σπίτια τους!

 Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)