Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου έλαβε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, για να απαντήσει στους συκοφάντες του Κινήματός μας, οι οποίοι για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο του συνεργατισμού, όπου σύμφωνα με το ίδιο το πόρισμα, ευθύνη φέρουν και τα τέσσερα κόμματα του παλαιοκομματικού συστήματος (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ), προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αραδιάζοντας ασύστολα ψεύδη κατά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Απαντώντας στους λασπολόγους μας, που με τρόπο ανήθικο διαδίδουν ψεύδη, μη σεβόμενοι σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, δεν κρύφτηκε πίσω από προσωπικά δεδομένα, αλλά ανέγνωσε την ιατρική έκθεση που αιτιολογεί τους λόγους που απαλλάχτηκε από τη στρατιωτική του θητεία, με βάση τον ισχύοντα νόμο της Εθνικής Φρουράς.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χρίστου διερωτήθηκε κατά πόσο ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Σιζόπουλος, που είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, για ποιο λόγο δεν απευθύνθηκαν στο ίδιο το Υπουργείο Άμυνας για να λάβουν τις απαντήσεις τους όσο αφορά τη «φυγοστρατία», αλλά το διέδωσαν στα ΜΜΕ εν όψει των ευρωεκλογών.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι οι δικοί του κουμπάροι δεν είναι ούτε τραπεζίτες, ούτε πολιτικοί, για να ανήκουν στον πολιτικό υπόκοσμο.